Skip to main content
  • Nieuws
  • Dit doet Tom Palmaerts met 500 euro startersbudget

Dit doet Tom Palmaerts met 500 euro startersbudget

  • 28/04/2017

Op 9 mei verloten we tijdens Vliegende Starters motivatiecheques van 500 euro. Maar hoe besteed je dat bedrag het best als startend ondernemer? Wij staken ons licht op bij de keynote spreker van die avond, Tom Palmaerts.

“Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?”, stelden een bekende ondernemer en zijn hond zich hardop de vraag in de jaren 90. Met zo’n astronomisch bedrag zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos, maar hoe besteed je 500 euro als startende onderneming? Wij vroegen het aan Tom Palmaerts, trendwatcher en partner bij Trendwolves: 

TomP
Tom Palmaerts

 “Ik merk dat mijn betere professionele periodes overeenkomen met mijn fysieke fitheid. Voor mijn werk moet ik voortdurend reizen. Als het geen mooi weer is om even te lopen, vraag ik toch steeds voor een hotel met fitness ruimte. Je moet je geen bodybuilderslijf zweten, maar gewoon af en toe stoom afblazen. Koop met die 500 euro dus een fitness abonnement!”

Maar Tom heeft nog een tweede tip voor wie dat bedrag succesvol wil investeren:

“Bij mij is alles begonnen bij een boek van ted Polhemus. Zijn boek Street Style uit ’94 is de inspiratie geweest om lezingen te geven en te bloggen over jongerencultuur en subculturen. Via mijn blog heb ik me kunnen profileren, lezingen geven en journalisten te woord staan.”

“Ik geloof sterk in een niche kiezen en je een week opsluiten om binnen dit onderwerp twee boeken te bestuderen. Als je hierover begint te communiceren en expertise opbouwt gaan er vele deuren open. Vandaag zou ik niet opteren voor een blog, maar voor een podcast. Met 500 euro investering in materiaal, een website en wat reclame geraak je al heel ver.”

Wil jij ook een motivatiecheque winnen? Schrijf je dan in voor Vliegende Starters op 9 mei in Hangar 58.