Skip to main content
  • Nieuws
  • Directeur familiebedrijven stapt in eigen familiebedrijf

Directeur familiebedrijven stapt in eigen familiebedrijf

  • 07/04/2021

Vanaf september zal Axelle Henrard, directeur eigenaars-ondernemers bij Voka – KvK Limburg, het bedrijf van haar vader overnemen en verlaat ze de werkgeversorganisatie. Ze werkte er acht jaar en heeft nu dus zelf de ondernemersmicrobe te pakken. “Deze opportuniteit kon ik niet laten liggen. Als geen ander ken ik het belang van een goede bedrijfsoverdracht en dat moment is nu gekomen”, zegt ze.

Axelle

Axelle Henrard werkte acht jaar voor Voka – KvK Limburg en heeft nu zelf de ondernemersmicrobe te pakken.
 

De directeur eigenaars-ondernemers neemt, samen met haar broer Max Henrard, A+ Automation over van haar vader Nico Henrard. A+ Automation is een specialist in elektrische automatisering van processen en transport voor de food & beverage-industrie, milieu en automotive.

“Mijn broer en ik vullen elkaar perfect aan. Hij is reeds enkele jaren actief in de onderneming en is technisch geschoold. Ik zal mijn tanden zetten in de verdere groei van de organisatie. Mijn vader Nico geeft ons deze kans en blijft nog enkele jaren aan boord zodat zijn jarenlange ervaring in de sector niet verloren gaat”, motiveert ze haar keuze. 

“Ik ben Voka erg dankbaar voor de kansen die ze mij boden. Ik heb ontzettend veel geleerd, omdat ik net middenin het ondernemerschap stond en vanaf de eerste rij problemen kon waarnemen én oplossen.”

“Kiezen om te ondernemen, is eigenlijk het grootste compliment voor ondernemerschap."

Gedelegeerd bestuurder Johann Leten: “Kiezen om te ondernemen, is eigenlijk het grootste compliment voor ondernemerschap. Axelle krijgt een unieke kans die ze met beide handen moet grijpen. Dat heeft ze ook steeds binnen onze organisatie gedaan. Op acht jaar tijd is ze gegroeid naar een directeursfunctie en hielp ze onze organisatie met het ondersteunen van de Limburgse ondernemers. Daar zijn we haar erg dankbaar voor.”

Kenniscentrum

Axelle Henrard was sinds maart 2019 aan de slag als directeur van de afdeling eigenaars-ondernemers. Die groeide uit tot het Limburgse kenniscentrum voor bedrijfsovername, bedrijfsoverdracht en alles wat te maken heeft met familiebedrijven. De afdeling telt vandaag acht medewerkers.

“Je ziet in onze conjunctuurbarometer dat er de laatste jaren duidelijk meer starters zijn. Die helpen we in de eerste plaats verder in onze Bryo-trajecten. In iedere volgende levensfase van zijn of haar onderneming hebben we vervolgens begeleiding en advies op maat van de eigenaar-ondernemer”, zegt Axelle Henrard. “In het bijzonder focussen we ook op de groei en continuïteit van het familiebedrijf.”

Oplossingen voor familiebedrijven

Als directeur ziet ze dat er een stevig fundament ligt voor haar opvolger. “We hebben veel problemen in kaart gebracht en er een passende oplossing voor geformuleerd. Ik denk aan ons inspiratie-traject voor familiebedrijven ‘Het blijft in de familie’ of aan CEO Forum, een uniek traject voor externe CEO’s. Uiteraard blijf ik nog tot september op post om een vlotte overgang te garanderen voor mijn opvolger”, zegt Axelle Henrard.

Circuit Zolder