Skip to main content
  • Nieuws
  • Dilissen Logistics: "Ik ben een trotse zoon"

Dilissen Logistics: "Ik ben een trotse zoon"

  • 07/01/2020

In 1995 richtte Carlo Dilissen zijn eigen bedrijf op in Pelt: Dilissen Logistics. Meer dan 20 jaar later is dit bedrijf een vaste waarde in de logistieke sector, met uitgebreide internationale operaties. Vandaag staat vader Carlo nog steeds aan het hoofd van Dilissen Logistics, maar ondertussen loopt ook de tweede generatie stilaan warm. Zoon Mathias vertelt ons graag meer over zijn ambities voor het familiebedrijf.

Mathias en Carlo Dilissen
Mathias en Carlo Dilissen van Dilissen Logistics


Was het als kind al je droom om te werken in het bedrijf van je vader?

Mathias Dilissen: “Ik heb altijd wel een interesse gehad voor het bedrijf, ja. Opa heeft er vroeger ook nog gewerkt en als ik dan bij oma en hem bleef slapen, reed ik ’s morgens mee met de vrachtwagen. Als tiener is die interesse dan wat afgezwakt, maar de laatste jaren merk ik toch dat het terug begint te kriebelen om mee in het bedrijf te stappen.”

Hoe komt dat denk je?

Mathias: “Dilissen Logistics is echt een gezond familiebedrijf. Het zou zonde zijn moest dat niet verdergezet worden. Om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen is het dus best een voor de hand liggende keuze. Papa ziet het zelf ook zeker zitten. Maar ik moet me natuurlijk wel bewijzen. Aan hem en aan alle medewerkers. Ik zal onderaan de ladder beginnen en – net zoals iedereen – alle kansen grijpen om goed werk te leveren en mijn sporen te verdienen.”

Wat zijn volgens jou de voordelen van werken in een familiebedrijf?

Mathias: “Het bedrijf heeft altijd deel uitgemaakt van mijn leven. Ik ken het reilen en zeilen binnen Dilissen Logistics ondertussen dus wel. Je komt ook terecht in een vertrouwde omgeving omdat je de mensen allang kent. Zo ga ik nu al ’s vrijdags iets drinken met de mensen om hen beter te leren kennen. Daarnaast ken je ook de impact van de job omdat je je ouders al die jaren hebt bezig gezien.”

"Natuurlijk moet ik me bewijzen. Aan papa en aan alle medewerkers"

Wat hoop je te bereiken binnen het bedrijf?

Mathias: “Papa is op dit moment CEO en als ik mag dromen, zou ik dat later ook graag willen zijn. Maar ik weet ook wel dat die job niet voor iedereen is weggelegd. Je hebt er de juiste capaciteiten voor nodig. Die hoop ik dan ook te trainen zodat ik kan bewijzen aan mijn ouders en aan de medewerkers dat ik het goed zou doen.”

Is er een kwaliteit van je vader die je hoopt over te nemen?

Mathias: “Hij is heel klantgericht. Hij weet altijd precies wat te zeggen en te doen. Ik ben echt wel een trotse zoon. Maar vergis je niet: achter iedere sterke man staat ook een sterke vrouw. Ik heb ook veel respect voor mijn mama. We praten thuis namelijk vaak over de zaak omdat papa er 24/7 mee bezig is. En ik weet dat mama soms wel zou willen dat het er iets minder over gaat.” (lacht)

Help, mijn ouders zijn ondernemers!

  • Mathias Dilissen nam vorig jaar deel aan NextGen Community. Tijdens dit traject kwam hij in contact met mensen in een soortgelijke situatie. Hij werd geïnspireerd over de mogelijkheden die de toekomst voor hem bracht.
  • Sta jij op het punt om een organisatie over te nemen? Neem dan eens een kijkje op www.voka.be/limburg/nextgencommunity of neem vrijblijvend contact op met collega Carolien Houbrechts.

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Artikel uit publicatie