Skip to main content
  • Nieuws
  • Digitale Woonassistent wint eerste Zorginnovatieprijs Kempen

Digitale Woonassistent wint eerste Zorginnovatieprijs Kempen

  • 17/10/2018

Op dinsdag 25 september reikt Health & Care Network Kempen de eerste Zorginnovatieprijs Kempen uit. Uit vier genomineerden koos de jury voor de Digitale Woonassistent uit Turnhout. De uitreiking gebeurde tijdens het jaarlijkse netwerkevent, waar de ambities voor het komende jaar voorgesteld worden.

Health & Care Network Kempen wil een brug slaan tussen ondernemerschap en zorg om zorginnovatie in de Kempen een boost te geven en internationaal op de kaart te zetten. Het netwerk verbindt vertegenwoordigers uit de zorgsector, ondernemers, het onderwijs, de kennisinstellingen en de overheden. Health & Care Network Kempen wil door samenwerking innovatieve producten en diensten voor de zorg tot bij de consumenten-eindgebruikers en de zorgverstrekkers brengen. 

Kempische innovatie en de nieuwe simulatieruimtes van Thomas More

Meer dan 130 mensen uit verschillende sectoren zakten dinsdag 25 september af naar de campus van Thomas More in Turnhout voor het Health & Care netwerkevent. Ze maken er kennis met innovaties in de zorg uit de Kempen; innovaties waarvoor samenwerking over de sectoren heen cruciaal is. De deelnemers krijgen bovendien de kans om de nieuwe technologische simulatieruimtes voor de opleidingen verpleegkunde en vroedkunde van Thomas More te bezoeken. Deze simulatieruimtes beschikken ook over regiekamers en debriefingrooms. Operationeel in september 2018 en ook beschikbaar voor externe trainingen. 

Zorginnovatieprijs Kempen voor de Digitale Woonassistent

Het plenaire programma werd afgesloten met de uitreiking van de eerste Zorginnovatieprijs Kempen. Met de Zorginnovatieprijs Kempen wil het netwerk vernieuwing in de Kempen stimuleren én in de kijker zetten. Uit de talrijke zorgprojecten die zich kandidaat stelden, werden vier genomineerden geselecteerd. De stuurgroep van Health & Care Network Kempen koos uiteindelijk de Digitale Woonassistent als meest beloftevolle onderneming en winnaar van de eerste Zorginnovatieprijs Kempen.

Digitale Woonassistent is een innovatief digitaal secretariaat in Turnhout dat gespecialiseerd is in wonen, diensten & zorg en dat ingezet kan worden in assistentiewoningen, appartementen en bij mensen thuis via de buurtwerking. Bovendien kunnen ook vastgoedontwikkelaars, syndici, techniekers, thuisverpleegkundigen en dienstencheque-medewerkers beroep doen op de software & applicatie van DWA op maat van een residentie.

Drie ambassadeurs van Health & Care Network Kempen 

Health & Care Network Kempen heeft bovendien drie ondernemers verkozen tot “ambassadeur” van het netwerk: Michel Tops (Top Foods), Roel Smolders (Activ84Health) en Hans Versmissen (Entusia). Zij kunnen een inspiratiebron zijn voor andere ondernemers om samenwerkingsverbanden aan te gaan en zorginnovatie in onze regio een boost te geven.

 

Zorginnovatieprijs
 

Advertentie Vermant - mei