Skip to main content
  • Nieuws
  • Digitaal platform brengt orde in vastgoeddoolhof

Digitaal platform brengt orde in vastgoeddoolhof

  • 29/10/2019

De weg naar een nieuwe woning gaat gepaard met behoorlijk wat hindernissen. De aankoop, de hypothecaire lening, de (ver)bouwkosten en de energiepremies zijn hordes waar iedere koper over moet. De Limburgse start-up Homeweb.io lost dat probleem op met een uniek digitaal platform dat al die zaken voor jou berekent. “We willen consumenten én vastgoedmakelaars een transparant financieel overzicht geven van de vastgoedkosten”, zeggen oprichters Thibaut Nivelles en Jan Roggen. 

Het ondernemersduo kreeg zelf ooit te maken met het omslachtige en onoverzichtelijke proces van bouwen en renoveren. Als antwoord ontwikkelden ze een digitaal platform dat koper door het spinnenweb van regelgevingen, kosten, subsidies en andere formaliteiten loodst. Bovendien kunnen ze rentevoeten gemakkelijk vergelijken en biedingen zelfs digitaal indienen. “Dankzij een samenwerking met Immotheker - Finotheker kunnen we tot 1.600 persoonlijke rekenformules toepassen om de maandlast van een hypothecair krediet in kaart te brengen”, verduidelijkt het duo.

De toegang tot het platform verloopt via de vastgoedmakelaars. “Zij kunnen zich abonneren en het platform vervolgens beschikbaar stellen voor hun klanten”, vertelt Thibaut Nivelles. “Kopers krijgen op in één oogopslag een gepersonaliseerd overzicht van hun mogelijkheden. Waar je vroeger bij verschillende partijen informatie moest inwinnen, kan je nu met één druk op de knop weten hoe groot de baksteen in je maag kan zijn.”

“Kopers krijgen op in één oogopslag een gepersonaliseerd overzicht van hun mogelijkheden."

Voor vastgoedmakelaars is de oplossing van goudwaarde. “Dankzij de software krijgen makelaars een beter beeld van het gemiddelde kopersbudget, creëert hij volgens de regels van de GDPR een database met hot leads én weet hij efficiëntere bezoeken te organiseren”, zet Jan Roggen de voordelen op een rijtje. “Zij kunnen het platform koppelen aan hun CRM-systeem zodat de nieuwe gegevens automatisch integreren met de bestaande databank.”

Uniek in Europa

Het technologiebedrijf is vandaag één jaar actief en heeft zeven medewerkers in dienst. “Wij hebben alle knowhow zelf in huis en kunnen vandaag al rekenen op 120 abonnees. Dat lijkt geen indrukwekkend cijfer, maar we hebben onze dienst pas dit najaar gelanceerd”, kadert Jan Roggen.

Homeweb
Jan Roggen en Thibaut Nivelles 


De weg naar meer groei ligt met andere woorden open. “We willen eerst een gevestigde waarde worden in België. Daarna kijken we zeker naar het buitenland, want er bestaat nergens een gelijkaardig platform als dat van ons”, maakt Thibaut Nivelles zich sterk.

Hij en zijn vennoot concentreren zich voorlopig op de optimalisatie van het platform: “We zitten vandaag aan tafel met de Vlaamse overheid om de premies en subsidies volledige te integreren. Op termijn moet je ook de aanvraag via het platform kunnen doen. We willen simpelweg de levenskwaliteit en koopkracht van de consumenten waarborgen. De convergentie van alle bouwgerelateerde dienstverleningen creëert een ongeziene personalisatie.”

Wie? 
Thibaut Nivelles en Jan Roggen 

Wat? 
Homeweb.io

Dagelijkse kost? 
Platform dat aankoopproces van residentieel vastgoed vereenvoudigt.

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Circuit Zolder