Skip to main content
  • Nieuws
  • Deze vier laureaten strijden voor Jong Voka Gen Z Award

Deze vier laureaten strijden voor Jong Voka Gen Z Award

  • 27/02/2019

Amigrow, U-Block, Salivaid en RetentionPro zijn de laureaten die op 4 april strijden voor de Jong Voka Gen Z Award. Een wedstrijdjury en het bestuur van Jong Voka Limburg vond de businessplannen van deze Limburgse student-ondernemers het meest veelbelovend. De winnaar gaat straks met een hoofdprijs van 25.000 euro aan de haal.

De genomineerden en de wedstrijdjury
De genomineerden samen met de wedstrijdjury

De Jong Voka Gen Z Award is een businesswedstrijd van Jong Voka Limburg voor studenten van Hogeschool PXL en UHasselt. Studenten konden een businessplan indienen en dat verder verfijnen tijdens verschillende workshops. Zo werd er onder meer een 24-uren ondernemershackathon georganiseerd om de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Uiteindelijk koos het bestuur van Jong Voka Limburg, allemaal ervaren ondernemers, vier finalisten uit 27 ingestuurde businessplannen. De studenten van Amigrow, U-Block, Salivaid en RetentionPro konden volgens de jury de meest veelbelovende projecten voorleggen.

Jong Voka Limburg zal in maart haar netwerk en expertise delen met de vier finalisten. Die krijgen coaching van Jong Voka Limburg-bestuurders en leden van het bestuurscomité van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Op vier april houden de vier finalisten tot slot een finalepitch, waarna de winnaar gehuldigd wordt tijdens een awardshow.

Hoofdprijs van 25.000 euro

De hoofdprijs van de Jong Voka Gen Z Award bestaat uit 15.000 euro cash en 10.000 euro aan kwalitatieve opleidingen aan de KamerAcademie, het opleidingscentrum van Voka – KvK Limburg.

“Met deze ondersteuning kunnen de winnende studenten alvast een deel van hun businessplan realiseren. De winnaar krijgt financiële steun en kan rekenen op ons uitgebreide netwerk., verklaart Filip Biesmans, voorzitter van Jong Voka Limburg. “Deze wedstrijd wil dan ook studenten uitdagen en de theorie overstijgen. Al doende wordt je nu eenmaal ondernemer, dat leer je niet alleen op de schoolbanken.”
 

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg