Skip to main content
  • Nieuws
  • Deze politici bezochten Limburgse bedrijven...

Deze politici bezochten Limburgse bedrijven...

  • 07/09/2020

Tijdens het zomerreces zijn de deuren van de parlementen onherroepelijk gesloten. Toch zitten onze parlementsleden niet stil. Al 25 jaar biedt Voka onze volksvertegenwoordigers de kans om te proeven van het bedrijfsleven. 

Lydia Peeters - Belgian Cycling Factory

Met de Voka Zomerstages wil Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen politici en bedrijven dichter bij elkaar brengen. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken trok zopas naar Belgian Cycling Factory in Beringen waar ze werd rondgeleid door CEO Joachim Aerts.

"Chapeau voor de manier waarop BCF en al haar medewerkers de schouders zetten onder digitalisering en innovatie."

Els Robeyns & Ludwig Vandenhove - AKSI

Vlaamse Parlementsleden van sp.a Els Robeyns & Ludwig Vandenhove trokken naar AKSI in Wellen.  AKSI staat voor Arbeidskansen voor Sociale Integratie. Hun missie is om duurzame, volwaardige tewerkstelling te realiseren voor de zwaksten onder de kansengroepen. Gedelegeerd bestuurder begeleidde de twee politici. Ook Johann Leten en Kris Claes (gedelegeerd bestuurder en directeur belangenbehartiging en talent van Voka - KvK Limburg) waren van de partij voor dit bedrijfsbezoek.

Els Robeyns - Ludwig Vandenhove - AKSI

 

Johan Danen - Steengoed Projecten

Groen-politicus Johan Danen verdiepte zijn politieke interesse in leefmilieu en ruimtelijke ordening met een leerrijke stage bij Steengoed Projecten. Frank Liebens, directeur Steengoed Projecten: "Een beter begrip van de grindsector kan helpen om de beeldvorming en besluitvorming rond deze activiteiten aan te scherpen."

Johan Danen - Steengoed Projecten

 

Steven Coenegrachts - Konings

Joris Brams, CEO van drankenfabrikant Konings, mocht zopas Vlaams Volksvertegenwoordiger Steven Coenegrachts ontvangen tijdens één van de Voka Zomerstages. "Als politicus is het leuk om eens kennis te maken met de werkelijkheid. Hier leer je de kleine dingen die het ondernemen soms moeilijk maken. Administratie, loonlasten, wetgeving. Deze simpele dingen kunnen wij meenemen naar Brussel om zo ondernemen makkelijker te maken," klinkt het bij Coenegrachts.

Marino Keulen - Encon

Vlaams Parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen kreeg de eer en het genoegen om op zomerstage te gaan bij Encon, een onafhankelijk bureau gespecialiseerd in creatieve en vernieuwende oplossingen voor energiebesparingen, hernieuwbare energie en duurzaamheidsprojecten. Samen met gedelegeerd bestuurder Robin Bruninx en directeur internationalisatie & innovatie Cathérine Dreesen van Voka - KvK Limburg werd Keulen ondergedompeld in het bedrijfsleven bij Encon.

Kris Verduyckt - Orbix

Federaal parlementslid Kris Verduyckt ging op Voka Zomerstage bij Orbix, producent van duurzame materialen voor de bouw- en staalsector. "Voka heeft dit bedrijf voor mij gekozen aangezien ik in de Commisie van Energie en Klimaat zetel. Eén van de oplossingen voor de klimaatopwarming is carbon captivity en bij Orbix houden ze zich daar op een zeer innovatieve manier mee bezig", zo legt Kris Verduyckt uit. Zaakvoerder Serge Celis voelt zich dan ook zeer vereerd.

Contactpersonen

Senne Poelmans

Senior adviseur belangenbehartiging

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie