Skip to main content
  • Nieuws
  • Deze ondernemingen maken werk van duurzaam ondernemen

Deze ondernemingen maken werk van duurzaam ondernemen

  • 03/12/2020

Steeds meer ondernemingen laten zich door Voka - KvK Limburg begeleiden om de transitie te maken naar meer duurzaamheid. Dat bewijzen ook de bedrijven die onlangs in het traject stapten. Zij tekenden trots het charter en starten samen met Voka aan een veelbelovend traject. 

Dit jaar kregen 13 bedrijven, die begeleid werden door Voka – Kamer van Koophandel Limburg, voor de eerste keer het SDG Pioneer-certificaat van UNITAR (United Nations Institute for Training and Research). Zij ontvingen onlangs hun certificaat en zijn vastberaden: "We blijven inzetten op duurzaam ondernemen!" 

Ondernemingen die minstens drie jaar het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) behalen en daarbij acties opzetten voor elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s), krijgen na een positieve evaluatie het UNITAR SDG Pioneer-certificaat. Het VCDO is een individueel begeleidingstraject dat duurzaam ondernemen op maat van iedere onderneming verankerd in hun bedrijfsvoering.

Onder meer deze bedrijven mogen zich met veel trots 'duurzaamheidspioniers' noemen:

We zijn bovendien erg trots dat steeds meer bedrijven het Voka Charter Duurzaam Ondernemen willen halen. Het charter is een unieke tool om duurzaamheid te integreren doorheen de volledige onderneming. Het universele kader van de SDG’s helpt ondernemingen om toekomstgericht te denken en verwezenlijkt groei op een innovatieve en verantwoorde manier.

Deze bedrijven starten met een duurzame transitie:

Contactpersoon

Joël Clijsters

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Circuit Zolder