Skip to main content
  • Nieuws
  • Deze Limburgse ondernemingen gaan voor beter personeelsbeleid

Deze Limburgse ondernemingen gaan voor beter personeelsbeleid

  • 16/02/2018

Maar liefst 34 Limburgse ondernemingen maken werk van een beter personeelsbeleid. Zij volgen dit jaar het Welt-traject van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Het begeleidingstraject voor HR-professionals startte vandaag in het Voka Theater met een unieke virtual reality-film. In totaal zullen er dit jaar 54 bedrijven begeleid worden via Welt.

foto welt
Deelnemers maakten kennis met een virtual reality- film die POM Limburg ontwikkelde.

Het Welt-traject is een gratis initiatief van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Deelnemers krijgen een op maat gemaakt actieplan voor hun HR-beleid, nemen deel aan 6 netwerksessies en krijgen een officieel certificaat.

“Tijdens dit traject kunnen bedrijven rekenen op zes maanden intensieve HR-coaching binnen de onderneming. Daarnaast staat ook kennis- en ervaringsuitwisseling centraal binnen de maandelijkse groepssessies”, vertelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

“Bovendien engageren ze zich ook voor het aanbieden van een stageplaats met een duurtijd van minstens een maand. Zo proberen we langdurig werklozen terug te integreren in de arbeidsmarkt én zoeken we het broodnodige talent voor onze ondernemingen.”

Virtual reality

De kick-off van Welt had ook een technologische hoogstandje in petto voor de deelnemers. Zo konden ze als één van de eersten een virtual reality-film ervaren die vooroordelen op de werkvloer in beeld brengt. Tijdens deze unieke 360°-film, die POM Limburg onlangs ontwikkelde in samenwerking met verschillende partners, komen meerdere thema’s aan bod, gaande van migratieachtergrond tot een arbeidshandicap. De boodschap achter dit initiatief is duidelijk: talenten boven vooroordelen plaatsen.

34 bedrijven

Vorig jaar was het Welt-traject met 52 deelnemers volledig uitverkocht. Dit jaar hebben al 34 bedrijven ingetekend, maar in het totaal zullen er dit jaar 54 bedrijven geholpen worden. Geïnteresseerde ondernemingen kunnen met andere woorden nog intekenen. De volgende ondernemingen gaan in 2018 alvast voor een beter HR-beleid:

Alural

Argus Advocaten

Ats Stevens

AWB Schots

Brabantia

Coldway Express

Curaedis

De Bezige Bij

De Ceuster En Co

Dea Plus

Dolmans Landscaping

E. Baillien

Europower Generators

Groendesign Koen Cox

Haex Bouwonderneming

Henry Schein

Italian Food Club

ITC Belgium

Jidoka

Lande Productie Lanaken

Multimodal Transports & Logistics

Open Atelier

Opteco

Produkten Bielen

RSM Automaterialen

Sekura Verzekeringen

Sharp Packaging Solutions

STATERA

Tectum Group

Ter Heide

Toerisme Lommel

Triple S

U & Ik

Vandendijk (serrebouw)