Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Dewi Van De Vyver: "In Plato is het fijn afstemmen onder gelijken"

Dewi Van De Vyver: "In Plato is het fijn afstemmen onder gelijken"

  • 08/07/2021

Dewi Van De Vijver is CEO van Flow Pilots en leading lady op het vlak van digitale informatie. Haar energie haalt ze uit en stopt ze graag in een van de vele Plato-trajecten die ze al gevolgd heeft. Haar motto? When you’re tired, learn to rest, not to quit. 

Logo vlaio

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

"Ik ben Dewi Van De Vijver, CEO van Flow Pilots. Wij ontwikkelen digitale oplossingen voor maakbedrijven, overheden, servicebedrijven en hun eindgebruikers. We werken nauw samen met onze klanten om tot de beste oplossingen te komen: gebruiksvriendelijke toepassingen die precies doen wat ze moeten doen, en die de nodige inzichten verschaffen."

"Daarnaast ben ik panellid van de Tech45-podcast, lid van het STEM-platform, lid van de raad van bestuur van Thomas More en mentor bij StartIt@KBC met de focus op women in tech.  En ik ben ook nog mama van  2 kindjes."

Wat is jouw ervaring met Plato? Waarom heb je beslist om deel te nemen?

"Ik ben al lang een Plato-lid. Ik heb deelgenomen aan Plato Ladies, Plato Algemeen Management en nog veel andere Plato-trajecten. In de verschillende fases van je leven ben je telkens op zoek naar andere informatie. Dan is het fijn om dat samen met andere ondernemers te kunnen ontdekken en ook uit hun ervaringen te kunnen leren. Plato is daarvoor een hele fijne, laagdrempelige manier om kennis uit te wisselen en mensen te leren kennen die in dezelfde fase van hun carrière zitten. Binnen Plato heb ik die kennisuitwisseling echt gevonden."

Onderling ervaringen uitwisselen en uit eerste hand horen hoe collega-ondernemers uitdagingen aanpakken, is heel leerrijk.

Ondernemen is topsport, en je doet het niet alleen. Daarom zet Plato in op lerend netwerk. Hoe heeft dit jou geholpen? 

"Dankzij de content en de inhoud van de verschillende sprekers tijdens de Plato-sessies en de kennisuitwisseling tussen de verschillende deelnemers ben ik als ondernemer kunnen groeien. Het voordeel van Plato is dat je elkaar nadien nog kan contacteren en vragen stellen. Je voelt dat je niet alleen met bepaalde problematieken worstelt en dat iedereen wel zijn uitdagingen kent. Je wisselt onderling ervaringen uit en krijgt uit eerste hand te horen hoe jouw collega-ondernemers die uitdagingen hebben aangepakt. Dat is heel leerrijk."

Kun je een voorbeeld geven waarin jij ‘de fakkel’ - een goed inzicht, bijzondere inspiratie of waardevolle kennis - hebt overgedragen aan iemand anders binnen Plato wat jou als ondernemer verder heeft geholpen? 

"Ik ga ervan uit dat ik over digitale transformatie al veel nuttige input heb gegeven aan de collega’s die samen met mij in een traject hebben gezeten. Voor andere Plato-groepen heb ik ook al sessies georganiseerd, waarin ik dan meer inzichten over digitale transformatie heb gedeeld."

Voor jezelf kunnen toegeven dat je nood hebt aan een break, is belangrijk. Daarna is er wel weer ruimte om te werken aan je bedrijf.

Als ondernemer moet je soms ook in eigen boezem kijken. Heb je iets waardevols over jezelf ontdekt tijdens je deelname aan Plato?

"Ik krijg vaak te horen dat ik een positieve energie heb, waarmee ik anderen mee kan enthousiasmeren en meetrekken. Ergens diep van binnen weet je dat wel van jezelf. Maar het geeft wel een fijn gevoel om dat te horen van collega-ondernemers die je op een andere manier hebben leren kennen. Het is een bevestiging van hoe je jezelf ziet."

Net als in een estafette kun je parallelle routes lopen (vergelijkbare situaties tegenkomen) met andere ondernemers. Wat geef jij op jouw beurt mee aan collega-ondernemers?

"‘When you’re tired, learn to rest not to quit.’ Die quote van Banksy zegt mij heel veel. Soms heb je het gevoel dat het niet loopt zoals je wil en dat alles tegenzit. Vaak is dat een gevolg van vermoeidheid, waardoor je niet meer helder kan denken. Dan is het als ondernemer belangrijk om een stap terug te nemen, een moment van reflectie te nemen en ook toe te geven dat je nood hebt aan een break. Na die break is er wel meer ruimte om aan je bedrijf te werken."

Dewi Van De Vyver Flow Pilots Voka Plato

Plato 30 jaar

 

Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers bestaat 30 jaar! 

Lees hier alle getuigenissen van ondernemers over hun Plato-ervaring 

#plato30jaar

Nieuws vanuit de Plato-communities

Plato

 

Nood aan klankbord als ondernemer?

Dan ben je bij Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers aan het juiste adres. Meld je aan voor kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling én netwerking.

Ontdek Plato
imu - vzw - salesforce
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - recupel
imu - vzw - obd
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - DNCM
AW_Digitalisering