Skip to main content

De zomer van Voka Vlaams-Brabant

  • 04/09/2018

Vokartiesten op Rock Werchter

Woensdag 20 juni 2018 vierde Voka Vlaams-Brabant de start van de zomer in het VIP-dorp van Rock Werchter. Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka Vzw, reikte er de eerste Voka Charters voor Duurzaam Ondernemen (VCDO), erkend door de Verenigde Naties, uit aan negen Vlaams-Brabantse bedrijven die zich het afgelopen jaar inspanden om minstens op tien van de zeventien ‘Sustainable Development Goals’ te werken.

Deze Charters werden op Werchter voor het eerst uitgedeeld en zijn een jaar geldig. Bedrijven die in een periode van vijf jaar minstens drie keer aan de vereisten van het Charter voldoen, krijgen een officiële erkenning van de Verenigde Naties. Volgend jaar doen al 20 bedrijven mee, waaronder de negen laureaten van dit jaar: Artoos, DNS Belgium, De Watergroep, Flokk, Kim’s Chocolates, Lineas, PMC Holding, Xylem en de collega’s bij Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Het hele ‘Vokartiest’-event stond in teken van duurzaamheid. Zo waren er elektrische wagens, duurzame catering en insectenhapjes.

Voorzitterswissel

Tijdens ‘Vokartiest’ werd ook de aangekondigde voorzitterswissel officieel bekendgemaakt. Jean-Paul Van Avermaet (G4S) volgt Erwin Ollivier (Athlon) op als voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. Erwin Ollivier was twee jaar voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde en was ook de eerste voorzitter van de nieuwe fusiekamer Vlaams-Brabant na de samensmelting met de Kamer van Koophandel arrondissement Leuven in 2016.

Wie is de VokArtiest?

Alle aanwezigen kregen de kans om op het hoofdpodium van Rock Werchter te staan. Letterlijk, want het bezoek bracht hen ook op de plaats waar over enkele dagen kleppers als Ed Sheeran, Pearl Jam, The Killers of Queens of the Stone Age het beste van zichzelf zullen geven. Als mystery guest trakteerde niemand minder dan rising star Angèle, zelf afkomstig uit Linkebeek én op de affiche van Werchter 2018, onze gasten op een mini-concert.

 

Zomers netwerken in Zanzibar

‘Voka Reload’ is intussen een gevestigde waarde als het zanzibargaat over ontspannen en informeel netwerken na de werkuren. Deze zomer ontmoetten ondernemers uit Vlaams-Brabant en Brussel elkaar op 26 juli in Zanzibar, Londerzeel.

Voor warme temperaturen en zomerse sfeer moest je het dit jaar als Belg niet in het buitenland gaan zoeken. De pop-upbar Zanzibar in Londerzeel was dan ook de ideale locatie om tijdens de zomervakantie te netwerken met een instant vakantiegevoel.

Om het ijs te breken, konden deelnemers bij hun inschrijving aangeven over welke hoofdthema’s ze graag wilden praten. Dit keer kon je kiezen uit ‘Young potentials ft Zanzibar’, ‘Ondernemerstafel’, ‘Het juridische hoekje’ en ‘Wat verwacht ik van Voka?’. Het zand, het zwembad en de cocktails zorgden voor de rest!

Mis de volgende edities van Voka Reload niet!

  • 2.10.2018 Voka Reload Zennevallei – Flavor Shop Gooik
  • 6.11.2018 Voka Reload Tienen
  • 4.12.2018 Voka Reload OGL Londerzeel

Meer info?

www.voka.be/activiteiten

kristien.put@voka.be

Proximus