Skip to main content
  • Nieuws
  • In de spotlights: Charlotte Goemaere - Stuurlid Jong Voka

In de spotlights: Charlotte Goemaere - Stuurlid Jong Voka

  • 12/07/2018

Tijdens de zomermaanden plaatsen we de stuurleden van Jong Voka in de spotlights. Wie zijn ze, wat doen ze en met welke ambitie? We geven het woord aan Charlotte Goemaere.

Charlotte Goemaere - Belmeko

Belmeko is gevestigd in Oostkamp en werd begin de jaren 80 opgericht door mijn ouders. Op vandaag zijn zij ook nog gedeeltelijk actief binnen het bedrijf. Samen met mijn broer kunnen we spreken over een echt familiebedrijf. Belmeko is fabrikant van lakinstallaties en industriële ovens tot 450°C.

Charlotte Goemaere - Belmeko

Wat is uw ambitie als lid van de stuurgroep? 

"Eerst en vooral zit ik al sinds 2011 in de stuurgroep van Jong Voka. Ik wil verder inzetten op wat we vandaag reeds hebben bereikt: interessante activiteiten organiseren waarbij het accent ligt op kennis en ervaring uitwisselen met de deelnemers en gastbedrijven. Ook wil ik de goede sfeer behouden. De mensen komen af als het interessant is, maar vooral ook als het plezant blijft. We zitten met een netwerk dat heel hard werkt. Een goede losse sfeer is dus echt belangrijk om ons sterk netwerk te behouden." 

Wie heeft u aangezet om in de stuurgroep te stappen?

Voormalig stuurlid Briek Verhelst van Groep Verhelst heeft mij overtuigd om mee in de stuurgroep te stappen. Hij lag mee aan de basis van de oprichting van Jong Voka. Voor ik in de stuurgroep stapte was ik ook al actief binnen Jong Voka. Ik kwam zeer vaak af naar de activiteiten en leerde zo de stuurgroep kennen. Een interessante en plezante groep.

Wat heeft voor u de doorslag gegeven om lid te worden van de stuurgroep?

“Ik wil het ondernemerschap in West-Vlaanderen stimuleren en ondersteunen. Voka is een grote werkgeversorganisatie met een uitgebreide portefeuille aan mooie bedrijven. Het biedt de mogelijkheid om uw netwerk sterk uit te breiden. Je ontmoet er veel nieuwe en interessante mensen. Dankzij Voka en het netwerk kunnen we steeds interessante bedrijven bezoeken die anders heel moeilijk te bereiken zijn. De stuurgroep is ook een zeer toffe bende die goed aan elkaar hangt. Dit is uiteraard een zeer belangrijke factor om mij te blijven inzetten als stuurlid.”

Hoe zou u mensen overtuigen om deel te nemen aan activiteiten van Jong Voka West-Vlaanderen?

“De evenementen die Jong Voka organiseert zijn elke keer opnieuw zeer interessant door de bedrijfsbezoeken of de sprekers. Het afgelopen jaar bezochten we bijvoorbeeld Vandewiele, Lano Carpets, De Steenbakkerij van Ploegsteert, Brouwerij de Brabandere, enz. Ten tweede bestaat het publiek uit leeftijdsgenoten die ook ondernemer of high potentials zijn. Doordat het allemaal soortgenoten zijn is de sfeer iets informeler en dus ook aangenamer. Je gaat ook steeds naar huis met veel inspiratie en nieuwe ideeën. Ik stel me altijd de vraag hoe ik onze eigen onderneming hiermee kan vooruit helpen. Tot slot maak je er ook echt vrienden. Hoe kan het ook anders… het zijn allemaal leeftijdsgenoten met dezelfde interesses.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant