Skip to main content
  • Nieuws
  • De raad van Stijn Bijnens aan start-ups: "Faal snel!"

De raad van Stijn Bijnens aan start-ups: "Faal snel!"

  • 01/10/2020

Momenteel staat Stijn Bijnens aan het hoofd van de Hasseltse IT-groep Cegeka. Maar zijn straffe carrière begon hij met zijn eigen start-up Ubizen. We kunnen Bijnens beschouwen als een rasechte entrepreneur, want hij weet wat het is om met de laarzen in de modder te staan. Op 27 oktober inspireert Stijn Bijnens startende ondernemers met zijn ondernemersverhaal tijdens Vliegende Starters, maar hij geeft graag al een beetje advies.

We kennen hem allemaal als CEO van het IT-bedrijf Cegeka. Een nieuwe uitdaging die hij aanging na zich tien jaar in te zetten voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. Dat bedrijf bouwde hij uit tot een gevestigde waarde in onze provincie. Iedereen kent Stijn Bijnens als succesvol manager, maar ook hij weet wat het is om professioneel in de modder te ploeteren.

In 1995 richtte Stijn Bijnens het netwerkbeveiligingsbedrijf Netvision op, dat later werd omgedoopt tot Ubizen. Zijn prestaties werden enkele jaren later erkend met zijn bekroning als 'Trends Manager van het Jaar'. Toch moest Bijnens in de jaren daaropvolgend zijn strategie meermaals bijsturen. Naar de beurs trekken, overnames beklinken, de oceaan overgetrokken... You name it en Stijn Bijnens deed het.

Falen is een optie
Vorig jaar nog ging Bijnens aan de haal met de Ondernemersprijs Herman Dessers. Als eregast tijdens Applaus 2020, de jaarvergadering van Voka - KvK Limburg blikte hij terug op het afgelopen jaar. Tijdens het interview gaf Stijn Bijnens zijn raad aan zij die de droom koesteren om een eigen bedrijf te starten. Zijn eerste advies klinkt duidelijk: "Faal snel!". Ontdek het in dit filmpje:

> Bekijk hier het volledige interview

4 Limburgse starters met 4 uitdagingen
Ben je op zoek naar nog meer tips en tricks? Tijdens het event Vliegende Starters vertelt Stijn Bijnens zijn unieke ondernemersverhaal. Vanuit zijn verhaal komt het advies vanzelf. Dat advies geeft hij samen met twee andere Limburgse 'wijzen', namelijk Mieke Neven (Burocad) en Louis Kemps (Itzu). Zij reflecteren hun visie op vier start-ups, die elk met hun specifieke uitdagingen zitten.

 

Ben jij klaar voor Stijn en de Starters?

Stroomt er ondernemersbloed door je aderen? Sta je te popelen om een succesvolle ondernemer te worden? Heb je een idee of ben je al met je project gestart? Maar stoot je op enkele hindernissen tijdens je avontuur?

Laat je op 27 oktober 2020 inspireren door 3 wijzen en 4 (collega)starters tijdens Vliegende Starters.


> Schrijf je hier in
Meer info via onze collega Liesbeth Peeters

Contactpersoon

Liesbeth Peeters

Coördinator events