Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De mens achter de ondernemer: Dirk De Loecker

De mens achter de ondernemer: Dirk De Loecker

  • 10/06/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka – KvK Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 4. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Dirk De Loecker in de kijker, bestuurder van Plan+.

1.    Indien tijd en budget geen issue zouden zijn, hoe zou je het liefst je dagen vullen? 

“Het allerliefst ga ik dan sporten. Een paar jaar terug heb ik een volledige triatlon gedaan. De zes maanden voorafgaand aan de wedstrijd heb ik intens veel gesport en nam ik een semi-sabbatical.”

“Op professioneel vlak zou ik graag dag in dag uit stedenbouwkundige concepten bedenken en uitwerken: tekeningen maken en letterlijk verbeelden. Bring it on! Als zaakvoerder worden mijn dagen jammer genoeg vaak door veel andere taken ingenomen, de clichés kloppen helaas. Belangrijker is dat ik nu over een knap team medewerkers beschik die inspirerende ideeën beter kunnen uittekenen en verbeelden als dat ik zelf ooit zou kunnen.”

2.    Hoe (hard) verschilt de baan die je vandaag hebt van die waar je als kind van droomde? 

“Ik had als kind niet echt één droomjob. Ik wilde alles worden wat mijn pad kruiste. Met uitzondering van pastoor misschien. (lacht) Ik wilde wel altijd mijn eigen ding doen en nieuwe dingen proberen. In zekere zin doe ik dat vandaag ook. ‘Mensen en ideeën die inspireren’ is de baseline van ons bedrijf.”

3.    Welke superkracht zou je willen hebben? 

“Tijdsbeheerder. Dat betekent zeker niet dat ik de tijd zou laten stilstaan. Dat zou saai zijn. Maar af en toe wat trager, zou ik wel fijn vinden. Ik zou mijn superkracht graag verdelen. Zodat iedereen meer beheerder wordt van zijn eigen tijdslijn.”

4.    Wat is je favoriete plek in de provincie Vlaams-Brabant en waarom? 

“Dat is mijn huidige stek in Asse en wel omwille van zijn bereikbaarheidsprofiel. Dat klinkt zeer contradictorisch. Asse is immers een gemeente die net bekend staat omwille van zijn immobiliteit en wordt wel eens smalend de filehoofdstad van het Pajottenland genoemd. In het ‘auto’matisch-denken klopt dat inderdaad. Maar met het kantoor en mijn woonst vlak bij het station en de fietssnelweg ken ik een geweldige mobiliteit. Maar ik denk dan ook niet ‘auto’matisch. Meer nog, de auto is pas mijn laatste vervoerskeuze, als er echt geen alternatief is.”

De job waar ik als kind van droomde? Alles wat mijn pad kruiste. Behalve pastoor worden misschien.

Dirk De Loecker van Plan+

Dirk De Loecker is bestuurder, ruimtelijk planner en expert stedenbouw bij Plan+ uit Asse. Dat is een stedenbouwkundig adviesbureau dat staat voor no-nonsense en creativiteit. Naast zijn goedgevulde professionele agenda maakt Dirk ook graag tijd voor de Voka Fietst!-community waarbij managers, bedrijfsleiders en C-level verzamelen om het aangename aan het sportieve te koppelen. Daarbij verkennen ze de hele provincie. Meer info? Klik op de button.

Lees meer over Voka Fietst!

Proximus

Artikel uit publicatie