Skip to main content
  • Nieuws
  • De juiste sollicitanten aantrekken? Geef feedback!

De juiste sollicitanten aantrekken? Geef feedback!

  • 04/10/2021

Na een sollicitatiegesprek denk je na over de sterktes en verbeterpunten van de kandidaten. Hou die feedback niet voor jezelf, maar ga ermee aan de slag. Zo luidt het advies van VDAB, dat via die feedback de geknipte kandidaat voor jou kan zoeken.

VDABSlechts 4 op de 10 werkgevers waarnaar VDAB een kandidaat doorstuurt, laten na een sollicitatiegesprek weten hoe het is verlopen. Die feedback bevat nochtans cruciale informatie. Hoe beter jij omschrijft waarom je een bepaalde werkzoekende niet selecteert, hoe gerichter de bemiddelaar van VDAB op zoek kan gaan naar geschiktere kandidaten.

Ook de werkzoekende zelf komt te weten aan welke punten hij nog moet werken, wat hij aan zijn sollicitatiegedrag moet veranderen en of hij zich nog moet bijscholen. VDAB kan zo de werkzoekende en de gemaakte afspraken van nabij opvolgen.

Zeg wat er beter kan

Stel, een kandidaat voldoet niet. Vertel hem dat het best rechtstreeks en geef aan waar er nog groeimarge is. Als deze werkzoekende in begeleiding is bij VDAB, dan kan je het sollicitatiegedrag op drie manieren aan hen melden. Bij voorkeur registreer je dit zelf in ‘mijn VDAB’ via de sollicitatiefeedback-knop of via het formulier op de website. En je kan natuurlijk ook feedback geven aan je contactpersoon bij VDAB.

Contactpersoon

Ria Froidmont

Projectmedewerker communicatie & events

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo