Skip to main content
  • Nieuws
  • De groeispurt van Ovinto en waarom Accelero er voor iets tussen zat

De groeispurt van Ovinto en waarom Accelero er voor iets tussen zat

  • 10/09/2020

Frederick Ronse is zaakvoerder van Ovinto, een software in transportoptimalisatie. Zijn bedrijf kende het laatste anderhalf jaar een pijlsnelle groei en daar zaten Plato en Accelero, lerende netwerken voor ondernemers, mede voor iets tussen.

Wat doet Ovinto en wat is jouw rol binnen het bedrijf? 

Wij zijn een softwarebedrijf dat goederentransport per spoor optimaliseert voor grote industriebedrijven. Ik heb Ovinto opgericht en ben nu zaakvoerder of zoals ze dat noemen, 'Chief Evangelist'. Mijn rol is om de focus van het bedrijf te behouden en onze groei(strategie) te coördineren.

En dat lukt behoorlijk goed want jullie groeiden de afgelopen jaren pijlsnel. Wat zijn jullie verdere ambities? 

We hebben acht jaar moeite gehad om te overleven. Maar sinds meer dan een jaar is onze groei in een stroomversnelling terechtgekomen. Op wereldvlak willen we de referentietool worden op vlak van connecting rail freight

Wat waren dan de struikelblokken in die zware beginfase?

Er waren alleen maar struikelblokken in het begin. Je moet weten dat er aan snelle groei toch wel een stevig parcours aan vooraf gaat. Dat gaat vooral over 'je draai vinden' als bedrijf, maar even goed de sector leren kennen, jouw product op punt stellen, credibiliteit winnen bij jouw klanten, een hecht team vormen of funding vinden. Die aspecten maken het tot een boeiend geheel. 

Die snelle groei heeft wellicht een impact op jouw persoonlijk leven? 

Dit ís mijn leven. Ik kan moeilijk vergelijken met een ander leven. Je bent doorlopend bezig met iets waar je rotsvast in gelooft. Iedere stap die je onderneemt is iets spannend. Dat zorgt ervoor dat je moet mee evolueren als persoon. Intussen breidt het team alsmaar uit en dan is het zaak goed te delegeren én loslaten. 

Heeft Plato daar als groeitraject bij geholpen?

Voor mij is het belangrijk om andere ondernemers te ontmoeten, naar hen te luisteren en te kunnen sparren. Tijdens de Plato-trajecten creëer je een andere band dan op café. Er is regelmaat in de bijeenkomsten waardoor je dikwijls uit je cocon moet komen. Zo leerde ik heel wat boeiende mensen kennen die je inspireren en op ideeën brengen waar je anders nooit aan zou denken. 

Ben je door deel te nemen aan de trajecten een 'ander mens' geworden? 

Evolueren doe je enkel door andere mensen of door verhalen te horen. Het staat buiten kijf dat je zowel bewust als onbewust progressie boekt doordat je zo veel kan uitwisselen met elkaar. De dag erna neem je al die ervaringen mee naar jouw bedrijf en ga je ermee aan de slag.

Ook in de trajecten boek je progressie, want nu neem je deel aan Accelero, het traject voor snelgroeiende bedrijven. Was dat een logische volgende stap?

Na Plato Born Global, een traject voor ondernemingen die snel internationaal willen schalen, was Accelero het ideale vervolgtraject. Nu zitten we volop in die snelle groei, dus is dit inhoudelijk een perfecte match. Het programma is tot nu toe al heel tof geweest en ligt meer in lijn met mijn uitdagingen. We werken dedicated op groeithema's die echt to the point zijn.

Heb je als snelgroeiend bedrijf nog een ultieme tip voor jouw collega-ondernemers?

Wees flexibel, evolueer mee en pas je aan als het nodig is. Keep it rolling, is de boodschap.

Heb je vragen over dit programma? Ben je een snelle groeier en wens je een intakegesprek in te plannen? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Contactpersoon

Nathalie Landuyt

Groeitrajecten - Opleidingen