Skip to main content
  • Nieuws
  • De Coronabalans van Endress + Hauser

De Coronabalans van Endress + Hauser

  • 17/04/2020

“België wordt steeds meer gezien als een black spot voor de corona-pandemie. Onze groep ziet de bestellingen in ons Belgisch filiaal sterk terugvallen, wat in veel mindere mate te merken is in de vestigingen in Duitsland, Nederland, Zwitserland of Oostenrijk.” Johan Puimège, general manager van Endres+Hauser in België en Luxemburg, vreest voor een zware economische terugval en imagoschade als we niet snel terug de industrie opstarten. De Belgische vestiging draait voorlopig nog vrijwel op volle capaciteit, maar een exit-strategie uit de lockdown is dringend nodig om terug vertrouwen te krijgen.

Endress+Hauser een Zwitserse wereldleider inzake metingen die op basis van zijn technologie bijdraagt tot optimalisering en ontwerp van processen voor productie en onderhoud bij zijn klanten. In het nieuwe kantoorgebouw in Brussel ondersteunen 80 medewerkers klanten uit België en Luxemburg, in het bijzonder in de chemische sector, voedings- en drankensector, life sciences, olie en gas en de water- en afvalwatersector.

“Ik kom dagelijks naar kantoor, samen met een achttal medewerkers. Er is voldoende ruimte om de afstandsregels te respecteren. We voorzien alle mogelijke hygiëne. De rest van het personeel werkt thuis. Gelukkig zijn we gespaard gebleven van besmettingen en is iedereen in goede gezondheid. De jongste dagen zien we een sterke daling in onze orders. Ook is de omzet van onze service sterk teruggevallen waardoor we beslist hebben om voor een aantal mensen tijdelijke werkloosheid in te voeren. We verwachten dat bij het hernemen van de industriële activiteit onze service activiteiten snel zullen volgen. Onze klanten kunnen die niet blijven uitstellen, het betreft noodzakelijk onderhoud of kalibratie. Door de economische onzekerheid verwachten we echter grote vertraging in investeringen met als gevolg een forse terugloop in onze bestellingen met een zware impact op het resultaat van het bedrijf.", vertelt Johan Puimège. 

Volgens Puimège heeft veel te maken met de wijze waarop naar de toekomst wordt gekeken. “We hebben totaal geen perspectief op een exit en herneming van de economie. De jongste beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad waren in dat opzicht teleurstellend. Bovendien is de manier waarop we internationaal rapporteren misschien wel correct, maar geeft het een vertekend beeld t.o.v onze buurlanden. Het zijn dergelijke rankings die het beeld voeden van een land waar de crisis lelijk huis houdt en te mijden is. Dat is zeer nefast voor ons internationaal imago en  bijgevolg onze export.

We hebben op korte termijn nood aan een exit strategie en een optimistische blik naar de toekomst die de mensen motiveert om weer aan het werk te gaan. Door samen veilig te werken kunnen we deze crisis aan.

Johan

Contactpersoon

Stel uw vraag aan Voka!

Heeft u een vraag over het coronavirus? Dan kan u terecht bij Isabelle Meulemeester

Voor alle veelgestelde vragen en nuttige informatie kan u terecht op onze algemene infopagina.

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
SD  Worx
Logo KPMG