Skip to main content
  • Nieuws
  • De coronabalans van A to B Drivers: “We blijven geloven in ons concept”

De coronabalans van A to B Drivers: “We blijven geloven in ons concept”

  • 20/05/2020

A to B Drivers vervoert klanten in hun eigen wagen. Aangezien er op dit moment geen meetings, restaurantbezoeken of festivals doorgaan, ligt het bedrijf volledig stil. Maar Kyrian Plovie blijft hoopvol: “Voor de crisis ging het voor ons in stijgende lijn. We blijven geloven in ons concept.”

Welke impact heeft de coronacrisis op jullie bedrijf? 

“Wij zijn een bedrijf dat voornamelijk B2B werkt. Wij vervoeren mensen van en naar hun meetings en zakenlunches. Door de coronacrisis zijn veel bedrijven gesloten en gaan meetings online door in plaats van fysiek. Ook B2C-ritten maken een groot deel uit van onze inkomsten. We werken nauw samen met de eventsector. Maar mensen kunnen niet meer op restaurant, naar festivals of naar trouwfeesten. We zien dus dat beide inkomstenbronnen wegvallen.” 

“Al vanaf de tweede week ligt onze service volledig stil. We hopen dat dit vanaf midden mei, met de versoepeling van de maatregelen, terug zal beginnen. Terwijl onze activiteiten stilliggen, blijven mijn vennoot en ik achter de schermen hard doorwerken. We zijn bezig met onze applicatie en de website. Zo zullen we er staan wanneer als alles terug begint te lopen.”

“Mijn vennoot en ik werken fulltime en krijgen ondersteuning van een 70-tal freelance student drivers. Dat is natuurlijk heel kostenefficiënt. Momenteel is ons team van drivers niet aan het werk, maar tijdelijke werkloosheid aanvragen was dus niet nodig.” 

Welke maatregelen gaan jullie nemen zodra jullie terug kunnen opstarten?

Social distancing is bij ons moeilijk omdat we met de wagen van de klant rijden. Het 1,5 meter-verhaal is quasi onmogelijk. Ook met plexiglas werken is geen optie. Mondmaskers, handgels en het stuur ontsmetten zijn voor ons the way to go. Onze klanten een hand geven laten we in de ook toekomst achterwege, we gaan voor een elleboog. Verder is het wachten op duidelijke richtlijnen vanuit de overheid.”

Hoe kunnen bedrijven elkaar tijdens deze periode helpen?

“Op dit moment zijn wij in overleg met andere sectoren die getroffen zijn. We zouden onze drivers ter beschikking kunnen stellen aan andere bedrijven. Maar daar kunnen we op dit moment nog niet meer over vertellen.” 

“Concullega’s zitten in dezelfde situatie en zijn het ermee eens: het is niet duidelijk welke maatregelen we moeten nemen. We proberen zoveel mogelijk de kosten te drukken en door te gaan terwijl we wachten op richtlijnen en duidelijke communicatie.” 

Hoe kijken jullie naar de nabije toekomst?

“Bij events denk je meteen aan catering, locaties en eventplanners maar niet aan drivers. Ook wij zijn sterk afhankelijk van deze sector en het ziet er niet naar uit dat die meteen terug zal opstarten. Ook na de crisis zullen veel meetings online blijven doorgaan, maar ik geloof dat mensen elkaar zullen blijven zien. Ze zullen terug de baan op willen gaan en dan zullen wij daar een belangrijke factor in zijn.” 

“We blijven sterk geloven in ons concept. We hebben echt een viable product. Voor de crisis ging het voor ons in stijgende lijn. We waren de start-upfase bijna voorbij en realiseerden een mooie groei. Dat geeft ons moed.” 

Contactpersoon

Katrien Stragier

Adviseur Strategische Communicatie

IMU - vzw - Bebat
Advertentie Festival van Vlaanderen
IMU - vzw - salesforce
IMU - vzw - Bank van Breda
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - Salesforce