Skip to main content
  • Nieuws
  • Cubigo wint Limburgse Innovatie Award

Cubigo wint Limburgse Innovatie Award

  • 22/11/2019

Dit jaar gaat de Limburgse Innovatie Award naar Cubigo. Voka – Kamer van Koophandel Limburg reikte de twaalfde editie van de prijs uit tijdens Zigzag naar 2029, haar innovatie-evenement. Dat vond plaats op de Bedrijvennetwerkdagen in Expo Hasselt. “De manier waarop ze digitalisering doortrekken in de ouderenzorg was doorslaggevend”, zegt Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie en innovatie. De andere genomineerden waren Cooperio, Futech en Turbulent.

cubigo zigzag winnaar innovatie award limburg
Vlnr: Gedeputeerde Tom Vandeput, Cubigo-CEO en oprichter Geert Houben, directeur internationalisatie en innovatie Cathérine Dreesen van Voka - KvK Limburg.


De winnaar werd gekozen door het vakkundige publiek van ‘Zigzag naar 2029’. Dat bestond uit doorwinterde innovatie-experts die als geen ander het innovatieve karakter van een product of dienst kunnen inschatten. Zij oordeelden dat de innovatie van Cubigo het meest toonaangevend was.

“De digitalisering van werkprocessen is bij veel ondernemingen een punt van innovatie. Zeker digitalisering binnen de seniorenzorg mag dan extra gepromoot worden. Cubigo slaagt daar succesvol in en haalde onlangs twee miljoenencontracten binnen in de Verenigde Staten en Canada. Bovendien blijft de onderneming ook mooi verankerd in Limburg”, zegt Cathérine Dreesen.

"De digitalisering van de werkprocessen is bij veel ondernemingen een punt van innovatie. Zeker digitalisering binnen de seniorenzorg mag dan extra gepromoot worden"

De winnaar ontving de prijs uit handen van gedeputeerde Tom Vandeput. “Als provincie Limburg willen we graag verder mee onze schouders zetten onder dit soort initiatieven die verschillende partijen volgens het triple helix-principe stimuleren”, vertelt hij.

192 keer innovatie in Vlaams regeerakkoord

Innovatie speelde de afgelopen jaren een erg belangrijke rol in de reconversie van Limburg. Daarom blijft Voka – KvK Limburg de innovatiedrang van ondernemingen volop ondersteunen. “Het woord ‘innovatie’ wordt 192 keer vermeld in het Vlaams regeerakkoord, in de vorige legislatuur was dat 111 keer”, toont Cathérine Dreesen het groeiende belang aan.

Limburg zit volgens haar in de spits op vlak van innovatie, digitale transformatie en technologie. “Dit wordt ook opgemerkt in het buitenland. Zo is onze vorige Innovatie Award-winnaar FibriCheck erin geslaagd de aandacht te trekken van het beursgenoteerde Amerikaans bedrijf Fitbit. Laat net innovatie en internationalisatie ook twee expertisedomeinen zijn waar we ondernemingen in adviseren en ondersteunen.”

Deze week lanceerde Voka – KvK Limburg eveneens een nieuwe promotiecampagne met de slogan ‘Verder met Voka’. “Dit evenement is daar een uitstekend voorbeeld van. We brengen ondernemingen samen, inspireren hen en kunnen die ideeën ook helpen professionaliseren”, besluit Cathérine Dreesen.

Selectieproces Innovatie Award

Een vakjury onder leiding van de Limburgse gouverneur Herman Reynders selecteerde vorige maand uit meer dan 35 dossiers vier kandidaten voor de Limburgse Innovatie Award. Zij verdienden hun selectie omwille van hun innovatieve karakter en de economische impact. “Aan de jurytafel overviel mij een gevoel van trots. Wat al deze bedrijven proberen én presteren, verdient erg veel respect. Ze zoeken naar manieren om niet alleen product en dienstverlening te verbeteren, maar ook de wereld rondom hen”, vertelde de gouverneur. 

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie

Artikel uit publicatie