Skip to main content
  • Nieuws
  • Creatieve starters gaan op bootcamp met Voka – KvK Limburg

Creatieve starters gaan op bootcamp met Voka – KvK Limburg

  • 28/03/2018

Deze week startten 18 creatieve ondernemers aan het CreativeXchange-traject van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. “Wij ondersteunen de systematische zoektocht naar opportuniteiten en slaan de brug tussen een creatief idee en een bijhorend businessplan”, zegt Joeri Stoop, coördinator van de starterswerking bij Voka – KvK Limburg.

CX
CreativeXchange telt 18 deelnemers.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg gelooft in het zakelijk potentieel van de creatieve en culturele sectoren. Daarom inspireert en ondersteunt het met CreativeXchange de creatieve en culturele ondernemers bij de professionalisering van hun zaak en de zoektocht naar het evenwicht tussen creativiteit en ondernemerschap. Het begeleidingstraject kan bovendien rekenen op expertise van Antwerp Management School, Flanders DC, de Cijferfabrik en Wanderful.design / Comosie.

“Tijdens de eerste sessie ‘Beken Kleur’ door Sofie Jacobs van Antwerp Management School speelden de deelnemers het gelijknamige boardgame waar hun heersende denkkaders werden blootgelegd om bewustere keuzes te maken voor de toekomst”, vertelt Joeri Stoop.

Twee trajecten

Het CreativeXchange bootcamp bestaat uit twee trajecten: één vertrekt van het creatief profiel en focust op het DNA van de onderneming en toekomstplanning, het tweede traject vertrekt vanuit het klantenprofiel en zoekt naar opportuniteiten en de positionering van het merk.

“Dit bootcamp is in die zin een opstap naar een eventueel Bryo-jaartraject, waar starters uit alle sectoren welkom zijn en waarvan de pijlers bestaan uit opleiding, begeleiding, netwerk, community en een gratis lidmaatschap bij Voka- KvK Limburg”, zegt Joeri Stoop.

18 deelnemers

De deelnemers van het traject zijn actief in verschillende sectoren van de creatieve en culturele industrie: muziek, meubel & product design, theater, juweelontwerp, fashion en accessoires, printdesign, creatieve communicatie, lederdesign.

Veerle Willems KL & Co (productdesign)
Tine Versleegers Versleegers Tine (Illustration & pattern design)
Leen Van de Wouwer Ondernemersatelier (juweeldesign en coaching)
Mathias Van de Winkel VakWerk (creatieve stellingopstellingen)
Athila Struys Struys Athila (muziek)
Jedidja Samyn Samyn Jedidja (Grafisch Ontwerp/Boekontwerp)
Ruth Roman Jo De Rijck (Theater)
Jo De Rijck Jo De Rijck (Theater)
Marco Piombo Dignify Consulting (creatieve communicatie)
Katja Noelmans Noelmans Katja (Juweeldesign en 3D)
Rob Moonen Robuu.st (Meubel- en Productdesign)
Ellen Leempoels Habadelly (Lederdesign)
David Demuynck Demuynck David (muziek)
Simon Croonen Croonen Simon
Steff Croonen Croonen Steff (fashion)
Geert Boets The Great Boost 
Marylène Madou Marylene Madou (Pattern- en printdesign en fashion)
Brecht Appermont Marylene Madou (Pattern- en printdesign en fashion)

Meer info: www.voka.be/limburg/starterswerking en www.voka.be/limburg/creativexchange