Skip to main content
  • Nieuws
  • Creaplan stelt 2 kilometer mobiele wanden ter beschikking van ziekenhuizen en woonzorgcentra

Creaplan stelt 2 kilometer mobiele wanden ter beschikking van ziekenhuizen en woonzorgcentra

  • 23/03/2020

Het startte met een stock van mondmaskers die Creaplan ter beschikking stelde van de medische sector, maar toen rees bij de standen- en interieurbouwer uit Nazareth de vraag: hoe kunnen we als Belgische marktleider de zorgsector nog méér helpen? CEO Michael Debaveye:  “We hebben zo’n 2 kilometer voorraad aan modulaire panelen. Omdat we zien dat steeds meer ziekenhuizen mobiele settings installeren om screenings te doen en patiënten te isoleren, hebben wij hen zelf proactief gecontacteerd met ons aanbod.” 

Vrijdag 20 maart leverde Creaplan de eerste afgescheiden wanden aan het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper, zowel voor het onthaal als de spoed. Maar het ergste moet nog komen. Vermoedelijk bereikt de coronacrisis deze week zijn piek. 
“Het is onze manier om te helpen om de crisis te bezweren en iets terug te doen voor het zorgpersoneel. We kunnen met onze modulaire panelen aparte en zelfs individuele ruimtes creëren, zodat verpleegkundigen veiliger kunnen screenen en patiënten voldoende privacy hebben. Artsen, zorg- en verpleegkundigen moeten nu bijna het onmogelijke doen om alles bol te werken. We moeten hen zo goed mogelijk ondersteunen.” 

Zoals zovele bedrijven is ook Creaplan getroffen door de coronacrisis, omdat het voornamelijk werkt voor de eventsector en standen bouwt voor beurzen in gans Europa. “Batibouw was ons laatste groot evenement. Bijna alle projecten in maart en april zijn uitgesteld of geannuleerd. We wachten nog af wat mei brengt. Ook onze interieurprojecten liggen even stil door het tijdelijk sluiten van veel bedrijven.” De arbeiders zijn sinds maandag 23 maart tijdelijk werkloos, de bedienden blijven voorlopig vanuit thuis verder werken. 

De standenbouwer staat paraat als ziekenhuizen of woonzorgcentra beslissen om naar een verdere fase te gaan en bijvoorbeeld tenten of tijdelijke centra in te richten in grote ruimtes, ook buiten ziekenhuizen. De wanden worden gratis ter beschikking gesteld, met een kleine transport- en installatievergoeding tegen kostprijs.

 

Tekst Sam De Kegel

Nood aan mobiele wanden als ziekenhuis?

Contacteer Creaplan