Skip to main content

COVID-Event Risk Model

  • 26/06/2020

Het COVID Event Risk Model is een dynamisch adviesmodel dat private en publieke organisatoren helpt om een event COVID-veiliger te maken. Wie de vragenlijst invult, krijgt als eindresultaat een groen, oranje of rood licht. Pas als je groen licht krijgt, kan je de toestemming voor je evenement aanvragen bij de lokale overheid.

Webinar

Voka Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan organiseerden deze week een webinar omtrent de toekomst van de evenementensector. Tijdens een online ronde tafel voor bedrijven uit de eventsector, praatten we erover met Jan Schonk (Raadgever Toerisme bij Vlaams Minister Zuhal Demir), Bruno Schaubroeck, woordvoerder van de Alliantie van Belgische Eventfederaties en Geert Maes, general manager Fairs & Events van Brussels Expo.

Niko Demeester ving de webinar aan met een toelichting inzake de huidige economische en gaaf daarnaast Voka’s prioriteiten weer voor het najaar van 2020. Jan Schonk en Geert Maes gaven uitleg bij de huidige versoepeling voor de evenementssector en wat hiervoor nog op d plank lag. Daarnaast lichtte Bruno Schaubroeck het COVID Even Risk Model toe. 
 

COVID Event Risk Model

De alliantie van Belgische Eventfederaties werkte de voorbije weken samen met Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir, Toerisme Vlaanderen en EventFlanders samen aan een instrument om de eventsector op een veilige manier weer op te starten. Dit resulteerde in het zogenaamde COVID Event Risk Model (CERM)

Ze werden daarin begeleid door het expertisecentrum Publieke Impact van de Karel De Grote hogeschool. Het opzet: ervoor zorgen dat organisatoren, lokale besturen... een zo goed mogelijke inschatting kunnen maken of en onder welke voorwaarden events weer kunnen doorgaan. Het instrument werd bezorgd aan de GEES en kreeg groen licht op de veiligheidsraad van 24 juni.

Vanaf  juli vind je het model via https://www.covideventriskmodel.be/ Je kan onderstaande afbeelding hier downloaden als pdf.

Covid-event risk model

 

 

Contactpersoon

Kristien Put

Verantwoordelijke Events

Proximus
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad