Skip to main content
  • Nieuws
  • Corona hinderpremie: hier vraag je ze online aan

Corona hinderpremie: hier vraag je ze online aan

  • 26/03/2020

Vanaf vandaag kunnen ondernemingen online de corona hinderpremie van 4.000 euro aanvragen. Deze geldt voor elke onderneming die verplicht moet sluiten door de coronamaatregelen.

Op vrijdag 20 maart heeft de Vlaamse regering beslist om een corona hinderpremie uit te werken. Alle ondernemingen en winkels die verplicht moeten sluiten ten gevolge van de maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad hebben recht op deze premie van 4.000 euro

Voor wie?

  • Een onderneming kan voor maximaal 5 exploitatiezetels een premie krijgen op voorwaarde dat er in de bijkomende exploitatiezetels minstens 1 voltijdse werknemer tewerkgesteld is.
  • Ook zelfstandigen in bijberoep kunnen aanspraak maken op de premie voor zover ze door de hoogte van hun inkomen dezelfde sociale bijdragen moeten betalen als een zelfstandige in hoofdberoep.
  • In de horecasector is het verplicht sluiten van de eetruimte voldoende om van de premie te kunnen genieten, ook als zij nog afhaaldiensten organiseren.
     

Tot wanneer?

Er is geen noodzaak om de aanvraag onmiddellijk te doen. Ondernemers hebben tot uiterlijk 5 mei de tijd om hun aanvraag in te dienen bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). 

Iedereen die recht heeft op de premie zal die ook krijgen. De uitbetaling gebeurt binnen 14 dagen na de aanvraag in de applicatie mits voldaan is aan alle voorwaarden.

Nog vragen?

Er zijn twee stappen om zo goed mogelijk te garanderen dat het systeem niet overbelast raakt door de grote toevloed. Naast het contactcenter van VLAIO (0800 20 555) zelf zal ook de Vlaamse infolijn 1700 ter beschikking staan van ondernemers met vragen. Ook op zaterdag zullen zij beschikbaar zijn. 
 

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez