Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Corbeo versterkt lokale productie via overname Vlechterij Bossuyt

Corbeo versterkt lokale productie via overname Vlechterij Bossuyt

  • 23/11/2022

Corbeo uit Zele nam onlangs alle productieactiviteiten over van Vlechterij Bossuyt uit Kortrijk. Zo breidt Corbeo in één klap zijn productie van touw uit met 32 vlechtmachines. Deze stap ligt volledig in lijn met de uitgestippelde strategie om lokale toegevoegde waarde te verhogen door verticale integratie. Alle activiteiten worden geïntegreerd in de bestaande site van Corbeo te Zele.

foto

Vlechterij Bossuyt is reeds twee generaties gespecialiseerd in het produceren van gevlochten koord, in diktes van 0,8mm tot 12mm. Met hun modern machinepark bestaande uit vlechtmachines van Duitse makelij zijn ze onder andere gespecialiseerd in metselkoord, touw voor vlaggenmasten, trekkoord in grote lengtes (tot 1.000 m in één stuk) en ook vlechten van hoge-sterkte garens zoals Dyneema. Er is reeds vele jaren een intensieve samenwerking tussen Corbeo en Vlechterij Bossuyt. Toen de huidig zaakvoerder Evelyne Bossuyt aankondigde dat zij de bedrijfsactiviteit wenst te stoppen en geen opvolging heeft, was deze overname een logische stap. 

Corbeo is als producent en groothandel in touw en aanverwanten marktleider in België voor alle touw die in de retail verkrijgbaar is, o.a. met hun merk ‘Ledent’. Het aanbod bestaat enerzijds uit een eigen productie van katoen- en nylon touw. Anderzijds beschikt het bedrijf over een wereldwijd netwerk van producenten waar natuurlijke en synthetische touwen worden aangekocht. In hun bedrijf in Zele worden de grote rollen touw geautomatiseerd verwerkt en verpakt tot gewenste retailverpakkingen (bollen, strengen, bobijnen). Het magazijn in Zele laat toe om een belangrijke voorraad aan te houden en met korte levertermijnen vanuit voorraad te leveren.

Deze overname kadert perfect in ons meerjarenplan om van importeur naar volwaardige producent te evolueren”

CEO Wilfried Baeten

foto

10.000 km gevlochten touw

Er wordt sinds enkele jaren ook gewerkt aan een strategie van ‘re-shoring’, waarbij de lokale productie stelselmatig wordt uitgebreid. “Deze overname kadert perfect in het meerjarenplan om van importeur naar volwaardige producent te evolueren”, zegt CEO Wilfried Baeten. “Vlechterij Bossuyt was reeds een belangrijke leverancier van Corbeo, en met deze stap zien we mogelijkheden om zowel duurzaamheid, kwaliteit als continuïteit van ons assortiment te verhogen.”

Alle machines worden verhuisd naar de nieuwbouw die Corbeo einde 2019 in Zele in gebruik genomen heeft. De capaciteit van de overgenomen vlechters laat toe om jaarlijks een 10.000 km aan gevlochten touw te produceren. Naast de retail artikelen zal Corbeo ook de industriële klanten en toepassingen van Vlechterij Bossuyt verder blijven ondersteunen met de bestaande artikelen, maar ook met het brede Corbeo-assortiment.

Ook in een snelle groeifase?

Bekijk dan zeker eens ons groeitraject Accelero. Maandelijks kom je samen met bedrijfsleiders van andere snelgroeiende bedrijven en schaal je jouw eigen onderneming naar een hoger niveau.

Meer info