Skip to main content
  • Nieuws
  • Containers Jan De Nul zorgen voor extra capaciteit aan huisartsenwachtpost Aalst

Containers Jan De Nul zorgen voor extra capaciteit aan huisartsenwachtpost Aalst

  • 25/03/2020

Aan de huisartsenwachtpost in Aalst staan twee containers van Jan De Nul om patiënten te onderzoeken met symptomen die aan COVID-19 doen denken. Stad Aalst, OLV Ziekenhuis en ASZ werken zo samen met de huisartsen om de spoeddiensten te ontlasten. De ziekenhuizen stellen niet-dringende ingrepen uit en maken op die manier artsen vrij voor deze extra unit. 

“Het gaat om werfcontainers die wij normaal gezien gebruiken als kantoren voor onze medewerkers op bouwwerven”, licht communicatieverantwoordelijke Heleen Schellinck toe. “Samen zijn ze goed voor 36 m² extra waar patiënten op een correcte manier kunnen worden onthaald en onderzocht.”
Op dit moment kreeg Jan De Nul nog geen gelijkaardige vragen van andere steden of ziekenhuizen, maar de mogelijkheden zijn er wel. “We zullen uiteraard meteen bijspringen waar mogelijk.”  
Jan De Nul zag trouwens nog kans om een steentje bij te dragen. “Onze werven gebruiken ook mondmaskers, voor slijp- of verfwerken bijvoorbeeld. We hebben alle mondmaskers die we konden missen in de eerste week van de crisis verzameld en er zo 1.000 kunnen schenken aan de Aalsterse ziekenhuizen OLV en ASZ, net als 200 veiligheidsbrillen.”

Surf naar hun website

Tekst Marijke Van Gysegem

Advertentie Festival van Vlaanderen