Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Conner Rousseau trapt Voka Zomerstages af op Gent Jazz

Conner Rousseau trapt Voka Zomerstages af op Gent Jazz

  • 18/07/2022

142 parlementsleden en ministers steken deze zomer de handen uit de mouwen. Tijdens een Voka zomerstage draaien ministers en parlementairen een dag mee in een bedrijf. De Voka Zomerstages vormen dan ook de ideale brug tussen Wetstraat en werkvloer, en bieden zowel ondernemers als politici de kans om gedachten uit te wisselen. Conner Rousseau kwam op de slotdag van Gent Jazz het festivalteam versterken.

copy if
 ©  IF

Op zaterdag 16 juli vond de eerste Oost-Vlaamse zomerstage van 2022 plaats, op de tot festivalgrond omgetoverde Bijloke in Gent. Het tiendaagse Jazzfestival kan op de laatste dag een paar extra handen best gebruiken. Conner Rousseau, partijvoorzitter van Vooruit, neemt die taak graag op zich en springt bij waar het nodig is. Artiesten begeleiden, meedraaien met de vrijwilligers, de catering verzorgen, … het hoort er allemaal bij.

“Ik hou van de eventsector. Ik ben nog nooit op een jazz event geweest, dus zeer benieuwd naar de sfeer en beleving daar!”, stelt Rousseau enthousiast.

Rousseau kreeg eerst een blik achter de schermen bij Gent Jazz  — ©  David Van Hecke
Rousseau kreeg eerst een blik achter de schermen bij Gent Jazz  — ©  David Van Hecke

 

Feesten na moeilijke jaren

Gent Jazz kent dit jaar een recordeditie, vertelt Bertrand Flamang, die het festival mee organiseert. “We krijgen bakken steun van muzikanten, pers en vooral ook publiek die de relevantie van het festival extra in de verf zetten. Ideaal om de voorbije moeilijke jaren in de schaduw te zetten. We zijn dan ook zeer verheugd in deze uitdagende tijden voor ons festival het vertrouwen te genieten van de heer Conner Rousseau, van zijn inspanning te mogen genieten en hem wegwijs te mogen maken achter de schermen.”

Jaarlijkse zomertraditie

“We willen van de zomermaanden gebruikmaken om bruggen te slaan tussen de politiek en de bedrijfsvloeren. Politici kunnen aan den lijve ervaren hoe onze ondernemingen elke dag maatschappelijke groei realiseren. De Voka zomerstages zorgen telkens voor een verfrissende kijk op ondernemen in de regio, ook een festival is een bedrijf.”, zegt Hilde Schuddinck, regiodirecteur Gent bij Voka Oost-Vlaanderen.

Vrijwilligster Annemie Nelis leerde Rousseau hoe hij bandjes moest aandoen: “Na tien keer proberen had ik de techniek onder de knie. “  — ©  David Van Hecke
Vrijwilligster Annemie Nelis leerde Rousseau hoe hij bandjes moest aandoen: “Na tien keer proberen had ik de techniek onder de knie. “  — ©  David Van Hecke

Video Reportage: Voka Zomerstage Connor Rousseau op Gent Jazz

Voka Zomerstages

Tijdens een Voka zomerstage draait een politica/politicus een dag mee in een Vlaamse onderneming. De deelnemers aan de stage komen uit het Vlaams parlement, de Kamer, het Europees parlement en het Brussels parlement. Premier Alexander De Croo is van de partij, hij gaat op stage bij havenbedrijf ICO in Zeebrugge. Ook dertien ministers en de partijvoorzitters Jeremie Vaneeckhout, Conner Rousseau, Sammy Mahdi, Georges-Louis Bouchez en Egbert Lachaert maken deze zomer hun agenda vrij om een stage te volgen op de werkvloer. 

Contactpersoon

Maarten Dheedene

Belangenbehartiging – Manager Duurzaam Ondernemen

Samen ondernemen, samen groeien

Waar lig jij wakker van? Hoe kan Voka jou verder ondersteunen en een gunstiger bedrijfsklimaat scheppen?

Laat het ons weten.