Skip to main content
  • Nieuws
  • Collega Petra Van Bouwelen op economische missie in China

Collega Petra Van Bouwelen op economische missie in China

  • 22/11/2019

Voka - KvK Mechelen-Kempen neemt deel aan de grootste Belgische economische missie ooit en neemt mee? Collega Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager. Van 16 tot 22 november bezocht ze samen met een delegatie van ruim 632 personen Beijing, Shanghai en Guangzhou of Hongkong.

Van 16 tot 22 november zakten 632 personen af naar China, onder leiding van H.K.H. Prinses Astrid, voor wat de grootste Federale economische zending ooit werd. Vanuit de regio Mechelen-Kempen nemen een dertigtal personen deel, die 17 organisaties vertegenwoordigen waaronder Vito, Thomas More Mechelen, the Belgian Chocolate Group, Belorta en Hydrogenics. 

Individuele afspraken en seminaries
Overdag vonden individuele B2B-afspraken plaats maar ook seminaries die een blik wierpen op zakelijke opportuniteiten in China en mogelijke partnerships. Deze conferenties waren eveneens een gelegenheid om de prioriteiten van de lokale autoriteiten en hun belangrijkste projecten te leren kennen.  

Voka - KvK Mechelen-Kempen organiseert seminarie met keynote Jan Jambon
Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager bij Voka Mechelen-Kempen organiseerde er voor Voka Vlaanderen op 20 november in Shanghai een ontbijtseminarie met topsprekers. De focus van dit seminarie? Het innovatieve China van vandaag: bron van kapitaal, technologie en partnerschappen voor Belgische bedrijven. Niemand minder dan Vlaams minister-president Jan Jambon, opende het seminarie.

Netwerkmomenten die deuren openen en bedrijfsbezoeken die inspireren
Tijdens de missie waren er ook Belgische avondrecepties in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Astrid die kansen gaven op interessante contacten want lokale staatshoofden, ministers, zakenlui en andere prominenten waren er te gast. Veel deelnemende bedrijven maakten eveneens van de economische zending gebruik van het officieel bekrachtigen van zakelijke overeenkomsten in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Astrid. 

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen zorgde er tijdens deze missie onder meer voor dat Innoventis Pharma hun gelaatsserum persoonlijk kon overhandigen aan H.K.H. Prinses Astrid in Beijing.

inoventis pharma prinses astrid

 

Ook bedrijfsbezoeken aan lokale bedrijven of plaatselijke vestigingen van Belgische ondernemingen stonden op de agenda. Petra Van Bouwelen en collega Gilles Suply, Adviseur Europese Zaken & Internationaal Ondernemen, bezochten de Chinese vestiging van Vitalo uit Meulebeke in Suzhou nabij Shanghai. Vitalo is gespecialiseerd in thermoforming, verpakking en isolatie en hebben al enkele jaren een productie in China waardoor de Belgische vestiging kan gegarandeerd blijven.

Voka had ook, ten voordele van de dienstverlening aan haar leden, individuele meetings met verschillende China experten en organisaties zoals het EU SME Centre en Bencham.

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Advertentie Vermant - mei