Skip to main content
Map
 • Nieuws
 • Cobofisk 35 jaar: Innovatie door digitalisatie

Cobofisk 35 jaar: Innovatie door digitalisatie

 • 13/06/2022

Cobofisk 35 jaar: Innovatie door digitalisatie

De voorbije 35 jaar is Cobofisk gegroeid van een eenvoudig boekhoudkantoor tot een state of the art digitaal accountancykantoor. Je kan er niet alleen terecht voor fiscale dienstverlening maar voor diverse adviezen van a tot z.  

Cobofisk

Cobofisk

 

“We focussen 200% op het digitale, maar zijn tegelijkertijd verbindend, ondernemend en inspirerend”, zeggen Lennert Coopman, Business development en Rudy Gabriel, COO & Strategy advisor bij Cobofisk. Niet alleen innoveren we met onze digitale aanpak maar ook met onze adviezen. Voor elke ondernemer bieden we oplossingen aan, van juridisch over fiscaal tot het begeleiden van overnames en fusies.” 

Continue dashboarding 

In de eerste plaats wil Cobofisk de ondernemers op boekhoudkundig vlak ontzorgen door hen mee te nemen in de digitale flow. “Wij vragen onze klanten om alle documenten digitaal aan te leveren, zowel aankoop- als verkoopfacturen en alle denkbare bonnetjes om je kosten te bewijzen. De tijd dat de klant op het einde van het jaar zijn documenten binnenbracht en een half jaar later zijn resultaten kreeg, is bij ons voorgoed verleden tijd. De kracht van onze aanpak ligt in het feit dat ze letterlijk dag aan dag kunnen zien hoe de zaken evolueren.  De ondernemer heeft een rechtstreeks zicht op zijn cijfers, een continue dashboarding waardoor hij eigenlijk instant kan ingrijpen en actie ondernemen. Dat is de kern van gezond ondernemen. Op basis van die rapporten kunnen wij als adviseur aangeven of er bepaalde risico’s in de gaten gehouden moeten worden. Die helikopterview is enorm belangrijk in het hedendaags zakendoen.”

Je kan gerust stellen dat Cobofisk een one-stop-shop is, zowel voor de startende als voor de doorgewinterde ondernemer"

Lennert Coopman

Onestopshop

Cobofisk begeleidt de ondernemers bij het digitaliseren van hun processen. “Wij implementeren geen ERP-pakketten, die vaak al aanwezig zijn in ondernemingen, maar verzorgen wel de koppeling naar de boekhouding. Hebben ze geen dergelijk pakket, dan adviseren we hen graag.” Naast dergelijk digitaal advies kan je bij Cobofisk ook aankloppen voor juridisch, strategisch en financieel advies. Ook voor begeleiding bij fusies en overnames of groeiadvies heeft Cobofisk de nodige expertisen in huis. “Je kan gerust stellen dat Cobofisk een one-stop-shop is, zowel voor de startende als voor de doorgewinterde ondernemer.”

Vertrouwenspersoon  

Voor Cobofisk staat de ondernemer niet synoniem voor zijn ondernemingsnummer. “Wij kijken ook naar de mens achter de ondernemer. Een accountant is niet alleen een fiscaal expert, maar vaak ook een vertrouwenspersoon voor de ondernemer. Die visie trekken wij door naar het adviesluik. We luisteren graag naar de doelen van de ondernemer zodat we hen ook met het juiste advies kunnen bijstaan.” 

foto
Lennert Coopman, Business development en Rudy Gabriel, COO & Strategy advisor bij Cobofisk

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2022: 

 • 10 jaar: EDA BE Electrics, Somati Systems, Spendless
 • 15 jaar: Simply Grow, Villa Madonna
 • 20 jaar: Climapac, Syntra Midden-Vlaanderen
 • 25 jaar: J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren
 • 30 jaar: Cegeka, psmlighting
 • 35 jaar: Cobofisk, Ilo Keukens & Interieur
 • 40 jaar:  Atkore -  Vergokan
 • 45 jaar: Igepa, Search & Selection
 • 60 jaar: SOLVA
 • 75 jaar: Publiganda
 • 190 jaar: Botha
 • 225 jaar: MSK - Museum voor Schone Kunsten Gent

Viert jouw bedrijf in 2023 een jubileum? Laat het ons weten!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Artikel uit publicatie