Skip to main content
  • Nieuws
  • Claeyssens & Couckuyt Experts grijpt naamsverandering aan om duurzaamheid te integreren

Claeyssens & Couckuyt Experts grijpt naamsverandering aan om duurzaamheid te integreren

  • 23/06/2021

We snakken allemaal naar fysiek contact met collega’s. Gelukkig stijgt samen met de vaccinatiegraad ook het perspectief op het samenkomen op de werkvloer. Formeel én informeel. Claeyssens & Couckuyt Experts, het studiebureau voor vastgoedvraagstukken dat tot voor kort onder de naam Square Metre door het leven ging, grijpt die kans om ook daar duurzaamheid volledig in te integreren. 

Het team van Claeyssens & Couckuyt
Het team achter Claeyssens & Couckuyt, voorheen Square Metre

 

“Als onderneming hebben we de traditie om met onze medewerkers ieder kwartaal een teamactiviteit te doen”, stellen Klaas Claeyssens en Thomas Couckuyt, de zaakvoerders van het bedrijf. “We hechten veel waarde aan de informele contacten tussen collega’s, die een enorme meerwaarde bieden aan de cultuur in onze organisatie.”  

De vastgoedexperten dragen ook duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Dat uit zich in een duurzaam kritische benadering van de eigen processen, het onder de loep nemen van woon-werkverkeer en het motiveren van ondernemerschap, creativiteit, innovatie en groei bij de medewerkers.  

Studenten geven inspiratie

Onder impuls van een samenwerking met de Gentse Artveldehogeschool werd na een evaluatie besloten om het duurzame DNA van het bedrijf verder tot uiting te laten komen in de verschillende activiteiten die het bedrijf uitvoert. Samen met de studenten gingen we de uitdaging aan om een aanbod van duurzame teambuildings uit te werken, om op die manier een positieve impact op de maatschappij te genereren. Giving back, zoals dat heet. 

“Twee activiteiten hebben als doel om onze medewerkers te laten kennismaken met duurzame mobiliteitsalternatieven”, stelt Thomas. Het gaat om een carpool challenge waar medewerkers het tegen elkaar opnemen (wat vandaag misschien nog moeilijk ligt) en geocaching met e-bikes in de groene Leievallei. “Door deze duurzame mobiliteitsalternatieven uit te proberen in teamactiviteiten prikkelen we onze medewerkers om er ook écht gebruik van te maken in het woon-werkverkeer.” Het kadert binnen het besef dat een modal shift een absolute noodzaak is in elk bedrijf, en dat voor elk traject een gepast vervoersmiddel bestaat met een zo laag mogelijke impact op mens en klimaat. 

River Clean Up

Daarnaast werd samen met de studenten een quiz georganiseerd om de medewerkers bewust te maken over de verschillende aspecten van duurzaamheid. Ook werd er een kayak scavenger hunt (speurtocht, red.) voorgesteld. In teams van twee personen per kayak nemen de medewerkers het tegen elkaar op om zoveel mogelijk zwerfvuil uit de kanalen van Gent te vissen.  

“Helaas verstoorde corona onze teambuildingsactiviteiten, maar we zijn vastberaden om ermee verder te gaan wanneer dit terug mogelijk wordt”, besluit Klaas. We zijn ook heel tevreden over de samenwerking met de studenten. Ontspanning voor onze medewerkers en bijdragen aan een duurzamere samenleving kunnen absoluut hand in hand gaan.”  

Duurzaam ondernemen verankeren in jouw bedrijfsvoering?

Dat is een slimme zet, want ondernemingen die inzetten op duurzaam ondernemen zijn weerbaarder, efficiënter en weten meer talent te behouden.

Meer info op de pagina van Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). 

Contactpersoon

Maarten Dheedene

Belangenbehartiging – Manager Duurzaam Ondernemen

Interesse in duurzaam ondernemen?

Meer informatie rond het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Klik hier
Advertentie Festival van Vlaanderen
Streekfonds Oost-Vlaanderen

Artikel uit publicatie