Skip to main content
  • Nieuws
  • Cherly Freson (Plug.In Office): “Ondernemen is dingen opsteken van anderen die je zijn voorgegaan”

Cherly Freson (Plug.In Office): “Ondernemen is dingen opsteken van anderen die je zijn voorgegaan”

  • 01/04/2021

Ondernemen is een kunst op zichzelf. Het gaat gepaard met de nodige groeipijnen, vallen en opstaan. Het is een kwestie van die kunst onder de knie te krijgen. Daarom vaart Cherly Freson, business manager bij Plug.In Office, mee op de golven van het Bryo-netwerk. Een belangrijk aspect daarin vindt ze de ervaringsuitwisseling en het netwerken met gelijkgestemden. Zelf zal ze daarom ook deelnemen aan het community-event START op 27 mei. In een kort interview laat Cherly weten waarom netwerken zo belangrijk is voor haar en het snelgroeiende bedrijf waarvan ze deel uitmaakt.

CHERLY

 

Er zijn heel wat startende ondernemingen die hun administratieve werkzaamheden als rompslomp ervaren. Toch is er geen ontkomen aan en blijkt het van levensbelang om er de nodige aandacht aan te besteden. Met die insteek startte Plug.In Office met het aanbieden van administratieve oplossingen op maat. Ondernemers kunnen zo hun boekhouding, personeels- of loonadministratie en zelfs hun volledige back office-pakket uitbesteden aan deze professionele administratieve speler, zodat bedrijven de focus volledig kunnen toespitsen op hun core business.

Plug.In Office zag - als eenmanszaak - het levenslicht in 2018, maar groeide uit tot een bedrijf van zeven medewerkers vandaag de dag. Eén van die medewerkers is business manager Cherly Freson, die sinds 2019 aan boord staat. Als matchmaker zorgt zij voor de connectie tussen de betrokken ondernemingen en haar collega's  van dit snelgroeiend supportbedrijf.

"Ongeacht welk product je op de markt brengt, iedereen stoot vroeg of laat tegen dezelfde dingen."

Groeipijnen bestrijden

Met die tomeloze groei gaan de nodige pijnen gepaard. Om daar mee te leren omgaan, stapte Plug.In Office in het Bryo-traject van Voka - KvK Limburg. Niet alleen proberen ze op die manier helder te krijgen hoe geschikte medewerkers aan te trekken of hoe hun bedrijf in de markt te zetten, maar ook op strategisch gebied bracht het stof tot nadenken. In tandem met de zaakvoerster van haar bedrijf is Cherly verankerd in het begeleidingstraject. "Het Bryo-programma zorgde tot nu toe voor veel nieuwe inzichten. Het doet ons stilstaan en dieper ingaan op bepaalde dingen. Bryo is eigenlijk een platform waar je met gelijkgezinden de wildste wateren doorzwemt. Ongeacht van welk product je op de markt brengt, iedereen stoot vroeg of laat tegen dezelfde dingen. Die ervaringsuitwisseling maakt het leerrijk én plezant", vertelt Cherly.

 

Inspiratie en netwerken

Ervaringsuitwisseling brengt haar rechtstreeks bij 'netwerken' en het belang ervan: "De meeste groei verwerven wij door netwerking en mond-aan-mond-reclame. Omdat er toch heel wat netwerkevents nu niet meer kunnen plaatsvinden, is het des te aangenamer om te weten dat sommige instanties toch blijven investeren om mensen samen te brengen. Online netwerken is zeker een goed alternatief in deze periode, zodat je nog steeds in contact komt met andere ondernemers."

"Je kan heel veel opsteken van anderen, die samen met je in het proces zitten maar ook bij zij die je al zijn voorgegaan."

Netwerken en netwerkevents ziet Cherly als een zee van contacten en daarbij ziet zij af en toe de kans om haar visnet uit te gooien. Het is volgens haar een combinatie van kennis verwerven en gedachten uitwisselen. "Zoals ik al zei, loopt elk startend of groeiend bedrijf aan tegen dezelfde dingen. Je kan heel veel opsteken van anderen, die samen met je in het proces zitten maar ook bij zij die je al zijn voorgegaan. Welke oplossingen hebben zij gevonden voor een aantal dingen? Hoe zijn ze daar mee omgegaan? Het zoeken naar antwoorden werkt inspirerend. En die dingen kan je opsteken van verhalen die op de een of andere manier ook gelinkt zijn met jouw leven en werken. Zelf kies ik steevast voor verhalen waar ik voeling mee heb. Er zijn dan ook enkele topics bij het START-event die me nieuwsgierig maken."

 

Wil je als starter een boost krijgen of geïnspireerd worden als ondernemer?

Tijdens het online inspiratie-event START ontdek je de kunst van vallen, opstaan en ondernemen. Laat je inspireren door vier straffe getuigenissen en het verhaal van keynote speaker Louis Jonckheere van Showpad. Meer info >>

Ben je er net als Cherly graag bij?

Schrijf je meteen in voor START!

Ben je een startende ondernemer, maar heb je nog wat vragen of heb je nood aan begeleiding? Leer dan onze starterswerking kennen!

<< Neem hier een kijkje! 

Contactpersoon

Valerie Vanherle

Coördinator marketing & communicatie

Circuit Zolder

Artikel uit publicatie