Skip to main content
  • Nieuws
  • Cegeka en Corda Campus zetten schouders onder FIRST LEGO League

Cegeka en Corda Campus zetten schouders onder FIRST LEGO League

  • 25/10/2019

De FIRST LEGO League verdubbelt dit jaar haar aantal teams en deelnemers. Zo zullen er 100 teams, goed voor 1.400 deelnemers, aan een LEGO-robot sleutelen. Door de uitbreiding zocht de organisatie, Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Confederatie Bouw Limburg, een nieuwe locatie voor de regiofinale. Die zal op donderdag 21 en vrijdag 22 november plaatsvinden op Corda Campus in samenwerking met Cegeka. 

FLL website

De FIRST LEGO League daagt jongeren tussen 11 en 14 jaar uit om in de klas drie maanden lang een Lego-robot te bouwen en te programmeren. Die

moet tijdens een grote finale verschillende opdrachten tot een goed einde brengen. Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Confederatie Bouw Limburg willen op die manier techniek en STEM-opleidingen promoten bij de leerlingen.

1.400 deelnemers

De zevende editie van de wedstrijd ging in september van start. De leerlingen bouwen en test momenteel volop hun robot voor de grote finale. Die vindt dit jaar voor de allereerste keer plaats op Corda Campus in Hasselt. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met Cegeka.  “We zijn erg trots met deze nieuwe partners. De nieuwe locatie was een noodzaak omdat we verdubbelen naar 1.400 deelnemers”, zeggen Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg en Chris Slaets, directeur van Confederatie Bouw Limburg.

“We waren al de grootste FIRST LEGO League van het land, maar willen met deze uitbreiding ook onze ambitie tonen voor de provincie én de technische beroepen. Dat doen we samen met 50 partnerbedrijven die de wedstrijd steunen. Het draagvlak van het bedrijfsleven is dus groot. Samen zullen we het momentum van deze unieke wedstrijd grijpen, want het is één van de belangrijke stappen die we moeten nemen om meer technische profielen op onze arbeidsmarkt te krijgen.”

Dat bevestigen ook Raf Degens, algemeen directeur van Corda Campus en Wendy Knaepen, Brand Director bij Cegeka.  “STEM-richtingen worden met de dag belangrijker, ze beloven jongeren jobzekerheid in de toekomst. Vanuit Corda Campus willen we hier zeker ons steentje aan bijdragen door kinderen warm te maken voor technologie. We zijn dan ook erg trots dat we hier in twee dagen 1.400 kinderen mogen ontvangen. De FIRST LEGO League laat jongeren kennismaken met de mogelijkheden van technologie door ze te prikkelen, te inspireren en ze samen voor een doel te laten gaan. We geloven sterk in een model waarbij het bedrijfsleven de handen in elkaar slaat met het onderwijs. Dat is ook precies waar Corda Campus onder andere voor staat: nieuwe samenwerkingen opzetten die een verschil maken in de toekomst”, zegt Raf Degens.

“Je kan niet vroeg genoeg starten met het ontwikkelen van talent in ICT. Investeren in jong talent is cruciaal voor onze toekomst als technologiebedrijf”

Tot slot is ook de steun van de provincie cruciaal voor dit initiatief. “Jongeren warm maken voor techniek en wetenschap is zeer belangrijk om de instroom in STEM-opleidingen te verhogen”, besluit gedeputeerde Bert Lambrechts. De FIRST LEGO League staat voor creativiteit, technologie en teamwork. Daarom dat wij als provincie deze wedstrijd volop steunen, hiermee geven we kinderen de kans om hun technisch talent te ontdekken en te ontwikkelen. Enkel zo kunnen we de toekomstige uitdagingen van Limburg aan, want we hebben nood aan technische, hoger opgeleide mensen.”

Contactpersonen

Kristof Thijs

Coördinator Onderwijs

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie