Skip to main content
Map
 • Nieuws
 • Cegeka 30 jaar: Al 3 decennia een betrouwbare fullservice IT-provider

Cegeka 30 jaar: Al 3 decennia een betrouwbare fullservice IT-provider

 • 22/06/2022

Cegeka 30 jaar: Al 3 decennia een betrouwbare fullservice IT-provider

Wat 30 jaar geleden begon als een managementbuy-out van de Kempische Steenkoolmijnen is anno 2022 uitgegroeid tot een Europees IT-bedrijf met 5500 medewerkers verspreid over 11 landen. “We combineren torenhoge ambities met nabijheid bij de klant”, verklaren CEO Stijn Bijnens en sales manager Stijn Geeroms het jarenlange succesverhaal van Cegeka.

 

foto

logo

 

“Onze klanten digitaal relevant maken én houden. Dat is samengevat de missie van Cegeka”, zegt Stijn Bijnens, recent verkozen tot IT Person of the Year. “We beschikken over een allround expertise in uiteenlopende industrieën. Zo bieden we onze klanten IT-oplossingen aan op het gebied van infrastructuur, digitale werkplekken, cloud, data, cybersecurity, ERP/CRM, enzovoort. Finaal willen we onze klanten ontzorgen op het vlak van digitalisering zodat ze zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten.”

Klanten van Cegeka zijn bedrijven en grotere kmo’s, lokale afdelingen van multinationals en overheden. Zo ontwikkelde Cegeka als structurele partner van de Vlaamse Overheid de applicatie voor het correct en tijdig uitbetalen van het Groeipakket.

Convergentie tussen telecom en IT

De voorbije decennia legde het bedrijf met hoofdkwartier in Hasselt een indrukwekkend groeiparcours af. “We sloten vorig boekjaar af met een omzet van 744 miljoen euro en we tellen inmiddels al 5500 medewerkers. Jaar na jaar zetten we een dubbelcijferige groei neer en dat is telkens een combinatie van organische groei en overnames”, benadrukt Stijn Bijnens.

Die snelle groei is ook merkbaar bij de Gentse hub van de groep. “Op zes jaar tijd is het aantal medewerkers verdrievoudigd van 80 naar 240”, zegt sales manager Stijn Geeroms. “Klanten kunnen hier terecht voor het volledige aanbod, maar Gent profileert zich vooral als het kenniscentrum van de groep wat betreft ERP/CRM met Microsoft Dynamics als businessapplicatieplatform.”

Ook in de toekomst koestert Cegeka de ambitie om te blijven groeien en daarvoor kiest het bedrijf resoluut voor nieuwe technologieën. “Op zich zijn artificiële intelligentie, de cloud en 5G al baanbrekende technologieën, maar de echte meerwaarde zit in de combinatie van de drie. Dit is de grote innovatie voor het komende decennium”, aldus Stijn Bijnens. “We geloven in de convergentie tussen telecom en IT. Daarom zijn we ook in zee gegaan met Citymesh. Samen zijn we één van de vijf kandidaten voor de veiling van de 5G-licenties voor supersnel mobiel internet die eerstdaags zal plaatsvinden.”

Op zich zijn artificiële intelligentie, de cloud en 5G al baanbrekende technologieën, maar de echte meerwaarde zit in de combinatie van de drie.”

Stijn Bijnens en Stijn Geeroms

Familiebedrijf

De laatste 30 jaar is onze maatschappij onherkenbaar veranderd. Toch zweert Cegeka trouw aan enkele basiswaarden van bij de opstart. “De slogan ‘in close cooperation’ vormt al die tijd de basis van onze strategie. We staan dicht bij de klant en helpen hem om efficiënter te werken en sneller te groeien. Daarnaast zijn we nog altijd een familiebedrijf, weliswaar met internationale allures. Het grote voordeel daarvan is dat we werken met een langetermijnperspectief”, aldus Stijn Bijnens. “We stellen met plezier vast dat heel wat mensen onze bedrijfscultuur waarderen. Op groepsniveau willen we op korte termijn nog een 1000-tal mensen aanwerven. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt vinden we ze wel.”

foto
 

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2022: 

 • 10 jaar: EDA BE Electrics, Somati Systems, Spendless
 • 15 jaar: Simply Grow, Villa Madonna
 • 20 jaar: Climapac, Syntra Midden-Vlaanderen
 • 25 jaar: J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren
 • 30 jaar: Cegeka, psmlighting
 • 35 jaar: Cobofisk, Ilo Keukens & Interieur
 • 40 jaar:  Atkore -  Vergokan
 • 45 jaar: Igepa, Search & Selection
 • 60 jaar: SOLVA
 • 75 jaar: Publiganda
 • 190 jaar: Botha
 • 225 jaar: MSK - Museum voor Schone Kunsten Gent

Viert jouw bedrijf in 2023 een jubileum? Laat het ons weten!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Artikel uit publicatie