Skip to main content
  • Nieuws
  • Carey begeleidt ziekenhuispatiënten met smartphone

Carey begeleidt ziekenhuispatiënten met smartphone

  • 04/01/2019

De patiëntbegeleiding in ziekenhuizen kan beter. Dat is de mening van Meddition, een start-up voor medische applicaties. Dat bouwt aan een applicatie die patiënten op een interactieve wijze begeleidt voor én na de operatie. “Een folder en mondelinge documentatie in het ziekenhuis zijn vaak de enige houvast voor een patiënt. Wij willen veel verder gaan”, vertelt mede-stichter Mario Vanderheyden.

Mario Verheyden

Wie?

Mario Vanderheyden

Wat?

Meddition/Novum+

Dagelijkse kost?

Ontwikkelen van digitale healthcare-toepassingen

www?

www.meddition.com

 

Een ziekenhuisbezoek is nooit een plezier. Als je daarnaast niet weet hoe de voorbereiding en de nazorg zullen verlopen, kan dat de patiënt heel wat extra stress bezorgen. “Als je de juiste informatie op het juiste moment tot bij de patiënt krijgt, zal het stressniveau zienderogen dalen. Het is wetenschappelijk bewezen dat je zo het herstel bevordert”, legt Mario uit.

Meerwaarde creëren


Die wetenschappelijke vaststelling vormt het uitgangspunt voor Carey, een medische applicatie die de kloof tussen arts en patiënt wil verkleinen. Die focust voorlopig op aangezichtschirurgie, maar op termijn zijn ook andere chirurgische ingrepen mogelijk.

“Patiënten kunnen de app downloaden en zien in een oogopslag wat ze vóór de medische ingreep moeten doen en waar ze nadien op moeten letten. Dat kan gaan over het innemen van medicatie tot de aankondiging van wanneer iemand terug vast voedsel mag eten”, zegt Mario.

Interactiviteit


Het direct inspelen op de noden van de patiënt is volgens Mario een belangrijke troef van Carey: “We kunnen pushberichten activeren die patiënten op het juiste moment informeren, ze kunnen vragen stellen aan een online community en daarnaast bouwen we aan een chatbot om vaak voorkomende vragen op te lossen. Ambitieus? We willen échte meerwaarde creëren in de healthcare-sector.”

Die meerwaarde moet van bij de lancering ook haar weg vinden naar het buitenland. “Da’s noodzakelijk, want chirurgen komen voornamelijk samen tijdens internationale congressen. Daar kregen we al erg goede feedback. Ook ziekenhuizen reageren enthousiast op Carey”, vertelt Mario. “Het idee voor de app komt bovendien uit het werkveld. Aangezichtschirurg dr. Olivier Beckers is de bezieler van Carey, ik werk mee aan de concrete ontwikkeling.”

Co-creatieplatform


De applicatie wordt uitgewerkt door Meddition, een medische start-up die focust op digitale healthcare-toepassingen. De start-up is een project van oprichter Olivier Beckers en Novum+. Dat is een platform van experts die allemaal op zelfstandige basis werken, maar wel met de focus op co-creatie.

Mario en zijn collega Geert Alders startten met Novum+ omdat ze geloven in co-creatie. “Zo stimuleer je innovatie en deel je ook kosten. We hebben het platform opgestart vanuit gemeenschappelijke waarden en normen, zodat je een eenduidige bedrijfscultuur krijgt. Op negen maanden tijd groeiden we naar een samenwerking tussen 13 experten die elkaar aanvullen en versterken”, besluit hij.  
 Hoe kunnen we jou helpen?

Lees meer!

Dit is een artikel uit het januari-nummer van ons magzine Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig. Lees hier alle andere artikels!