Skip to main content
  • Nieuws
  • BRYO StartUp trapt nieuw werkingsjaar af met 15 starters

BRYO StartUp trapt nieuw werkingsjaar af met 15 starters

  • 08/12/2016
Bryo startevent

Bryo het startersplatform van Voka - Kamer van Koophandel Limburg heeft zopas de kick-off van een nieuw werkingsjaar BRYO StartUp gegeven. “Er was heel wat interesse voor ons programma”, aldus Joeri Stoop Stafmedewerker Talent. Dit is ondertussen de 9de lichting starters die intekenen op het StartUp-programma van BRYO, dat werd opgestart in 2011 in Limburg. Het weekend werd georganiseerd door Voka – Kamer van Koophandel Limburg & en Voka – Kamer van Koophandel Vlaams Brabant.

De nieuwe lichting verzamelde vrijdag voor een inspirerend weekend in Kasteel Kokima te Kortessem. Tijdens het welkomstwoord schetste Geert van Malcot, accountmanager, meteen het bredere kader van een Voka-lidmaatschap dat ze automatisch bij hun inschrijving krijgen. Tijdens de lunch konden de starters praten met enkele huidige Bryo’s, Stijn Brepoels (Breko), Karen Ruelens (Catchflip) en Steven Poelmans (Caladrio Care). Na de korte lunch werd de basis voor het groepsgevoel gelegd via teambuilding activiteiten, een korte voorstellingsronde met Limburgse vlaai  en een workshop rond persoonlijkheden. De vrijdag werd afgesloten met een gezellig diner en een kans om te netwerken in het Holiday Inn hotel te Hasselt, waar ook de structurele partners van BRYO en Directeur Talent & Belangenbehartiging Kris Claes vertegenwoordigd waren

 

Waar de eerste dag in het teken stond van de ondernemer en de kennismaking met de groep, werd op zaterdag gefocust op de projecten / ondernemingen. Tijdens een workshop werden de ondernemingen onder de loupe genomen en werden de individuele werkpunten blootgelegd. De sessie en het kick-off event werd afgesloten met een broodjeslunch.

 

BRYO – leden beamen dat in contact komen met meerdere starters en oudere leden mee kan helpen om groeiproblemen te omzeilen. Ze snijden samen belangrijke fases en aspecten van een eigen bedrijf oprichten aan. “Door kennis te delen en samenwerkingen aan te gaan stellen we vast dat zulk platform zijn vruchten afwerpt.”

 

Over BRYO

BRYO staat voor BRight & YOung en is een opleidings-, begeleidings- en netwerktraject voor een besloten community van jonge, gedreven mensen uit verschillende sectoren die de stap willen zetten om hun idee om te zetten in een onderneming, ervaringen willen uitwisselen en geloven in de kracht van kruisbestuiving. BRYO wil meer en betere ondernemers creëren. Op die manier zijn ze een stuwende kracht voor economische groei, welvaart en werkgelegenheid. Sinds dit jaar werd het BRYO-project gediversifieerd in BRYO StandUp, Bryo StartUp en BRYO ScaleUp.