Skip to main content
Brussels we have a dream!
  • 08/02/2019

Brussels we have a dream!

Op zijn nieuwjaarsreceptie lanceerde Voka Metropolitan zijn droom voor de Brusselse metropool: een internationale hotspot, toegankelijk en leefbaar, waar iedereen aan de slag is en de overheden samenwerken binnen het stedelijk netwerk. 

Voka Metropolitan gaf op zijn nieuwjaarsreceptie de aftrap voor zijn bijdrage in de verkiezingscampagne. Met een korte animatiefilm werd de droom in beeld gebracht. Daarna volgde een reality check door vier experten: Ann Brusseel (Algemeen Directeur Erasmushogeschool Brussel), prof. dr. Peter Cabus (Secretaris-generaal departement Omgeving Vlaamse overheid), Fons Leroy (gedelegeerd bestuurder VDAB), prof. dr. Cathy Macharis (VUB, MOBI-onderzoeksgroep).

Voorzitter Kris Cloots vatte daarna de krachtlijnen samen van het actieplan dat Voka Metropolitan binnen enkele weken zal ontvouwen. Hij riep de betrokken overheden en stakeholders op om meer ambitieus te zijn en samen te werken. “We beschikken over een enorme troefkaart die velen ons benijden: de Brusselse metropool als Europees beslissingscentrum. Gaan we deze troefkaart verkwanselen met buurtconflicten? Of gaan we deze troef volop uitspelen, met een winning team, met vertegenwoordigers uit Brussel en het hele stedelijk netwerk daar rond, om dan samen te delen  in de winst. Onze keuze is duidelijk.”

Lees hier de volledige toespraak van voorzitter Kris Cloots.

Bekijk hier de foto's van de avond.

Bekijk hier de film met onze droom voor Brussel.

 

Contactpersoon

Jan Van Doren

Directeur Voka Metropolitan

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Grant Thornton
Logo KPMG
Logo Federale Verzekering
Logo Athlon
Logo Premed
Logo G4S
Logo Randstad