Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Brandend actuele Druivenstreekdossiers

Brandend actuele Druivenstreekdossiers

  • 20/04/2021

We verdedigen de belangen van onze ondernemers waar het kan. Enkele belangrijke dossiers die momenteel in de Druivenstreek op tafel liggen, verdienen onze bijzondere aandacht. We volgen alles voor jou op en informeren je nauwgezet. Hier vind je de laatste updates.   

Hoeilaart: kantorenpark ‘The Woods’  

Eind 2020 lichtte vastgoedontwikkelaar Immobel het project ‘The Woods’ toe. Enkele maanden geleden kreeg de omgevingsvergunning een positief advies en intussen heeft Immobel de vergunbare werken gefinaliseerd. DPS Global tekende al in op het project en neemt er dit jaar zijn intrek. 

Ondernemers uit de Druivenstreek konden al kennismaken met 'The Woods' tijdens de sessie 'Ruimte om te ondernemen in de Druivenstreek', die plaatsvond op 11 juni 2021. 

Heb je interesse in deze site? Neem dan een kijkje op de website van The Woods

Huldenberg: site Exide 

Voka Vlaams-Brabant volgt het dossier rond de Exide-site van dichtbij op, in nauw contact met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Vlaams-Brabant. De site van 10,2 hectare ligt deels op Waals grondgebied, dus ook de INBW is betrokken bij de herontwikkeling. De bodemvervuiling en de ligging in beschermingszone voor waterwinning zijn hierbij knelpunten. Er zijn geen recente updates rond dit project. 

Overijse: kmo-site Maleizen 

Tijdens de sessie 'Ruimte om te ondernemen in de Druivenstreek', die plaatsvond op 11 juni 2021, stelde projectontwikkelaar Patrimmonia Real Estate het project 'Maleizen' in Overijse voor aan de aanwezige ondernemers. Zij kregen een uitgebreide uiteenzetting over de verschillende mogelijkheden en de fases van het project. Een aantal aanwezigen is momenteel in gesprek met de ontwikkelaar en de gemeente voor mogelijke inplanting op deze locatie.

Tervuren: site Keiberg-Vossem  

De gemeente Tervuren, Interleuven en G-Invest zijn actief op zoek naar ondernemingen die zich willen vestigen op het futureproof bedrijventerrein Keiberg-Vossem in Tervuren. Op de website van het project vind je alle informatie over de selectieprocedure en verkoopsvoorwaarden.  

 
Heb je vragen over een van deze dossiers? Onze adviseur Belangenbehartiging Ruimtelijke Ordening en bedrijventerreinen staat paraat. 

Hélène Springer

Adviseur Belangenbehartiging RO & BTM

Full bio of Hélène Springer

Contactpersoon

Hélène Springer

Adviseur Belangenbehartiging RO & BTM

Proximus