Skip to main content

BME is het beste stagebedrijf 2018

  • 01/06/2018

De winnaars van de 15e StageAwards zijn bekend. Lies Jordens werd verkozen tot beste stagiaire secundair onderwijs en Assia Tiane tot beste stagiair hoger onderwijs. Het IKSO Hoeselt mocht de award van beste stageschool in ontvangst nemen en BME, met stagementoren Geoffry Kalders en Sandro Capasso, werd het beste stagebedrijf. De StageAwards werden uitgereikt in de Limburghal in Genk. De organisatie selecteerde de winnaars uit 150 genomineerden.

StageAwards

Voka – Kamer van Koophandel Limburg heeft jarenlange ervaring in het werken aan de brug tussen onderwijs en het Limburgse bedrijfsleven. Met het Q-Stageproject richt het zich zowel tot de stagiairs en scholen als de stagebedrijven bij het uitwerken en ondersteunen van een kwalitatief stagebeleid. Het project verloopt in samenwerking met Provincie Limburg. De awardshow is het slotstuk van dit jaarlijkse project. In het bijzijn van gedeputeerde Erik Gerits en 400 aanwezigen werden de StageAwards en de Q-Stagelabels uitgereikt.

De winnaars…

Lies Jordens (Technische School Don Bosco Helchteren) liep stage bij Fraiponts Metaalbewerking en werd verkozen tot beste stagiaire secundair onderwijs. Eveneens genomineerd in deze categorie waren Saona Beckers (Provinciale Handelsschool Hasselt) en Lander Mertens (KTA2 Hasselt).

Bij de stagiairs uit het hoger onderwijs gaat de hoogste eer naar Assia Tiane (UHasselt). Zij liep stage bij Biomed. Net niet winnaars in deze categorie zijn Zino Delsaux (Hogeschool PXL) en Cédric Hermans (UCLL).

SBSO Sibbo Tongeren en Sparrendal Lanaken waren beiden genomineerd voor beste stageschool, maar IKSO Hoeselt bood volgens de Limburgse bedrijven de meest optimale samenwerking en wint de award voor beste stageschool.

Ook het beste stagebedrijf werd bekroond. De scholen nomineerden de bedrijven die volgens hen de meest kwalitatieve stagebegeleiding aanboden aan hun stagiairs. De bedrijven die in deze categorie het meeste waardering kregen zijn BME, De Zigeuner en PXL-Catering. Uiteindelijk is het BME dat zich een jaar lang stagebedrijf van het jaar mag noemen.

Erik Gerits, gedeputeerde van Economie: “Het afgelopen jaar was een echt topjaar voor de Limburgse economie. Het aantal ondernemingen stijgt en de Limburgse werkloosheidsgraad is al maanden lager dan het Vlaamse gemiddelde. Nog nooit eerder ontving de VDAB zoveel vacatures. Keerzijde is natuurlijk dat bedrijven vandaag grote moeite hebben om mensen te vinden, wegens de mismatch van het profiel van de sollicitanten met de vacature. Dit mag echter geen hinder vormen op de verdere groei van een bedrijf en onze Limburgse economie. Ik ben dan ook overtuigd van de grote meerwaarde van kwalitatieve stages waarbij bedrijfsleiders de unieke kans krijgen om de studenten reeds aan hun bedrijf te binden. Het zorgt trouwens voor een win-win: studenten hebben onmiddellijk na het afstuderen werk en de investering van het bedrijf in een kwaliteitsvolle stage rendeert door de directe inzetbaarheid van de nieuwe medewerker.”

Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg): “Voor de werkgelegenheid en een kwalitatieve invulling van openstaande vacatures is het belangrijk dat de Limburgse arbeidsmarkt afgestemd is op de noden van het Limburgse bedrijfsleven. Onderwijs heeft hierin een zeer belangrijke opdracht, want het is daar dat een belangrijk deel van de vorming van de toekomstige werknemers begint. We zien duidelijk ook een groeiende tendens om schoolse vorming via diverse projecten en leervormen een praktijkgerichte insteek te geven. Met het project Q-Stage krijgen veel Limburgse jongeren alvast de kans om in hun zoektocht naar een gepaste job, een sterkere positie in te nemen dankzij de ervaring die ze opdoen tijdens een kwalitatieve stage.”