Skip to main content
  • Nieuws
  • Blue Wizards winnen Voka – FIRST LEGO League

Blue Wizards winnen Voka – FIRST LEGO League

  • 26/11/2017

Voka – KvK Limburg wakkert jong technisch talent aan 

winaars fll

De finale van de Voka - First Lego League 2017 mocht rekenen op een recordopkomst van 850 kinderen, verdeeld over 60 teams uit 38 Limburgse scholen. 40 Limburgse bedrijven namen het peterschap en de ondersteuning van de teams voor hun rekening. De Champions Award is voor de Blue Wizards van Kindercampus Tuinwijk in Hasselt. Met hun overwinning kwalificeren ze zich voor de Beneluxfinale samen met Step Zilver van Freinetschool De Step uit Beringen en L-Botics Pro van het Lucernacollege in Houthalen-Helchteren.

De toekomstindicator van Voka – KvK Limburg gaf al aan dat talent het zorgenkindje van morgen is. Limburg moet innoveren en heeft nood aan technische, hoger opgeleide mensen. Alleen met voldoende kwalitatief technisch talent kunnen we de toekomstige uitdagingen aan en de Limburgse economie verder uitbouwen. 

Een ketenaanpak vanaf het basisonderwijs tot en met de arbeidsmarkt is een must om aan de stijgende behoefte aan wetenschappers en technici te beantwoorden. Voka - KvK Limburg werkt samen met de provincie Limburg aan de toekomst door de technische talenten van onze kinderen naar boven te brengen. Dit intensieve project van drie maanden geeft de kans aan leerlingen van het basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs om kennis te maken met wetenschap, technologie en techniek in een eigentijds kader en in hun eigen leefwereld.

HYDRODYNAMICS

De FIRST LEGO League is een wedstrijd waarin jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van 82 landen het hoofd bieden aan de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Kinderen van 11 tot 14 jaar werken in teams van ongeveer tien deelnemers. Dit jaar daagt FIRST LEGO League kinderen uit om te onderzoeken hoe we dagdagelijks water gebruiken, transporteren en hergebruiken. Ze gaan op onderzoek, praten met experten en proberen als team tot nieuwe uitvindingen en slimme oplossingen te komen. Daarnaast ontwerpen, bouwen en programmeren ze een legorobot om 10 missies uit te voeren op het  wedstrijdparcours. 

Peterschap uit het bedrijfsleven

Ook de Limburgse ondernemingen voelen de sterke nood aan kwalitatief technisch personeel en zetten graag mee hun schouders onder dit project. 40 bedrijven zijn partner en helpen de scholen door teams mee te coachen en aan te moedigen. Zij nodigen hun petekinderen ook uit voor een bedrijfsbezoek of gaan spreken over techniek in de klassen. Dit netwerk van peterbedrijven en hun betrokkenheid is uniek. 


Alle winnaars

Champions award

Blue Wizards

Kindercampus Tuinwijk

Onderzoeksprijs

Team Meesterbouwers

Freinetschool De Step

Innovatieve oplossing prijs

L-Botics

Lucernacollege Houthalen

Presentatieprijs

Waterwijs

Methodeschool Eigenwijs

Robotontwerpprijs

Step Zilver

Freinetschool De Step

Robot programmeerprijs

Blue Wizards Tuinwijk

Kindercampus Tuinwijk

Robot Strategie&innovatieprijs

Rippetipse Robotsquad

Freinetschool Rippetip

Inspiratieprijs

The Bottleglowers

Sint-Jan Berchmanscollege

Teamwork award

Aquatobia’s

GO! Middenschool 3

Gracious Professionalism™ award

Eigenwijze regendruppels

Methodeschool Eigenwijs

Robotprestatieprijs

Step Zilver

Freinetschool De Step

Prijs van de jury

Hydro4Fun

KTA2 Hasselt

PXL-prijs

FC Doos

GO! Linus Middenschool