Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • BloomUp: Mentale gezondheid bij jonge ondernemers

BloomUp: Mentale gezondheid bij jonge ondernemers

  • 18/11/2021

Voor de zeventiende aflevering van seizoen 2 van 'In de Lift' bracht Smart Media Agency een bezoekje aan Ellen Batens van BloomUp, en zij vertelde alles over hoe zij er met BloomUp naar streeft om mentale gezondheidszorg even toegankelijk te maken als fysieke gezondheidszorg.

Naar schatting krijgt een kwart van de Belgen ooit te maken met mentale zorgen, en van dat kwart zoekt maar een derde naar professionele ondersteuning. Vaak start die ondersteuning dan nog te laat ook. Dat komt door allerlei redenen: door de hoge kosten bijvoorbeeld, maar ook door de lange wachttijden en de taboes rond mentale gezondheid die jammer genoeg nog steeds bestaan. Kortom, de drempel om professionele hulp te zoeken ligt hoog, te hoog. Maar er zijn ondernemers die anderen willen helpen om die stap naar ondersteuning sneller te zetten. Zoals Ellen van BloomUp.

Health start-up BloomUp is sinds kort lid bij Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en onze nationale Voka Health Community. Co-Founder Ellen Batens vertelt onder andere over de meerwaarde die zij daaruit haalt in de podcast 'In de Lift' van Smart Media Agency.

Beluister de volledige podcast op Spotify.

AW_Digitalisering
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan