Skip to main content
  • Nieuws
  • Black Friday-gekte bij Bleckmann: 2 miljoen verzonden kledingstukken

Black Friday-gekte bij Bleckmann: 2 miljoen verzonden kledingstukken

  • 23/11/2018

Vandaag alleen al zullen er bij Bleckmann in Grobbendonk 170.000 kledingstukken naar klanten vertrekken. Dat zijn er 118 per minuut, en dat een hele dag lang. Bleckmann is marktleider in ons land op het vlak van stockeren en verzenden van online bestelde kleding. De hype rond Black Friday houdt zo’n 12 dagen aan. “We voorspellen dat we in die tijd zo’n 2 miljoen kledingstukken zullen verzenden vanuit Grobbendonk. Dat is ongezien”, zegt Tom Leunckens van Bleckmann.

Bleckmann werkt al een tijd samen met grote namen in de fashionindustrie: JBC, Superdry, Vilebrequin. Sinds augustus is daar Gymshark, een Brits topmerk voor fitnesskledij, bijgekomen. “Met Gymshark gaat het bijzonder hard. Op maandagavond is het merk met de Black Friday-campagne gestart. In 3 uur tijd waren er bijna 800.000 stuks verkocht”, zegt Tom Leunckens. “Wereldwijd gaat het tot nu toe al om 1,2 miljoen stuks, die we aan 355.000 klanten bezorgen.”

Bleckmann is een grote naam op het vlak van stockeren en verdelen van online bestelde kleding. “Voor alle merken samen zullen in deze periode van Black Friday zo’n 2 miljoen kledingstukken vanuit Grobbendonk vertrekken. Dat is een record. Er komen almaar meer bestellingen binnen. Vandaag (vrijdag) bereiken we waarschijnlijk de piek. Dan verzenden we 170.000 stuks per dag. Gisteren waren het er nog 135.000. Die piek zal mogelijk tot 5 december aanhouden.”

johan Milliau

Duizend werknemers  

Om al die bestellingen op tijd te kunnen verzenden, zet Bleckmann in Grobbendonk op dit moment meer dan 1.000 mensen in. “We moeten echt heel flexibel zijn om al die mensen op te trommelen en vlot aan het werk te krijgen. We hebben regelmatig stevige piekperiodes waarbij echt heel veel handen nodig om al het werk klaar te krijgen. Maar wat we nu meemaken is wel heel extreem.”, zegt Leunckens. “Iedereen die goesting heeft om te werken, kan bij ons terecht. Het is een ideale manier om een centje bij te verdienen, nu of in andere periodes van het jaar.”
 
Op 13 december houdt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen er het eindejaarsfeest: de Réveillon. Voka-leden kunnen zich hier inschrijven: https://www.voka.be/activiteiten/mk/reveillon
 
 

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie Vermant - mei