Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • Bijschaven met vier leerrijke ateliers
Spring17
  • 21/03/2017

Bijschaven met vier leerrijke ateliers

Twaalf uiteenlopende infosessies afgelopen maandag bij BelOrta, hebben geïnteresseerde ondernemers een voorsmaakje gegeven van interessante ateliers die de volgende weken bij Voka – Kamer van Koophandel Mechelen op de agenda staan.

Cybercrime, het Europees eenheidsoctrooi of 3D-printing: het zijn maar enkele van de onderwerpen die aan bod zijn gekomen tijdens Spring! bij BelOrta. Aan de hand van twaalf infosessies heeft dit event een zeventigtal ondernemers weten te inspireren.
Wie zich nog meer in deze thema's wil verdiepen, kan de komende weken zijn gading vinden in een aantal nieuwe Voka-ateliers. Tijdens zo’n kortlopende opleiding krijgen deelnemers van een deskundige begeleider in dat specifieke domein ter zake zowel nuttige achtergrondinfo als meteen toepasbare tips en tricks aangereikt.Voor volgende ateliers kan je nu al inschrijven:

1. Atelier: cash flow is king, the best practices

Beoordeel je een project, een klant of een bedrijf nog op winst of bedrijfsresultaat? Of durf je al te kijken naar de kasstroom? Kasstroomanalyse blijkt vandaag de enige solide basis voor een goed oordeel. In dit atelier leer je niet alleen het cruciale verschil tussen cash en winst, maar vooral hoe je de kasstroom van jouw organisatie positief kunt beïnvloeden.
 

2. Atelier: raad van advies

Je denkt eraan om te gaan samenwerken met een adviseur of onafhankelijk bestuurder? Je bent op zoek naar een klankbord, bijkomende deskundigheid en/of een professioneel netwerk van externe adviseurs en/of bestuurder? Dan kan het atelier ‘raad van advies’ je een duwtje in de rug geven!
 

3. Atelier: waardebepaling van jouw onderneming

De waarde van jouw onderneming bepalen, doe je niet met de natte vinger. Om jouw waarde correct en met de juiste techniek in te schatten, organiseert Voka – KvK Mechelen drie interactieve sessies die je van a tot z begeleiden in dat proces. Want je weet ten slotte nooit wanneer je deze informatie moet voorleggen bij bijvoorbeeld investeerders, kredietinstellingen of andere stakeholders.
 

4. Atelier: dashboards opstellen op maat van mijn onderneming

Hoe kan je draaitabellen en dashboards actief inzetten om het succes van jouw onderneming te vergroten? Tijdens 3 sessies ga je aan de slag om de briefing voor jouw dashboards op te stellen. Je leert de juiste parameters en key performance indicators (KPI's) voor jouw bedrijf bepalen.

Eerste Hulp Bij Ondernemen

Eerstelijnsadvies voor uw bedrijf? Vraag het aan Voka

EHBO & kmo-advies

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Als enige Vlaams charter erkend door de VN

Ons aanbod voor uw duurzame ontwikkeling!
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl