Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Bij één op drie bedrijven is cash tegen de zomer op

Bij één op drie bedrijven is cash tegen de zomer op

  • 14/02/2021

Eén op de drie ondernemingen in de regio Mechelen en Kempen geeft aan dat ze tegen de zomer door hun cash zijn. Ze hebben geen geld meer om hun huur, RSZ of afbetaling van schuld te betalen. Dat blijkt uit de nieuwste bevraging van Voka – KvK Mechelen-Kempen. “Het verlengde uitstel van betaling bij banken is van cruciaal belang voor onze bedrijven”, zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren.

RTV

Een bedrijf dat hard is geraakt door de coronacrisis, kan bij de bank uitstel van betaling krijgen. De maximale termijn van negen maanden is onlangs verlengd. Uitstel van betaling is nu mogelijk tot en met 30 juni 2021. “Dit is van cruciaal belang. Om onze bedrijven door deze crisis te trekken. Vanuit onze Voka-Kamer vragen we dat dit niet enkel bij een engagement blijft. En dat de banken dit ook omzetten in daden”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van de Voka-Kamer in Mechelen en Kempen.
In de nieuwste bevraging van Voka – KvK Mechelen-Kempen blijkt dat 32 procent van de ondernemingen in de regio geen cash meer heeft tegen de zomer. Bij 4 procent van de bevraagde bedrijven is dat al tegen maart.  

Exitstrategie
“Belangrijk is dat er tegen 26 februari een duidelijk exitstrategie ligt”, zegt Laveren. “Bedrijven, en dan zeker de sectoren die nog gesloten zijn, willen weten waar ze aan toe zijn. Want financieel staat het water hen aan en soms boven de lippen.”

Graf2021

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie VanRoey- nov