Skip to main content
  • Nieuws
  • Bescherm en lanceer je creatief merk met deze vier stappen

Bescherm en lanceer je creatief merk met deze vier stappen

  • 03/05/2017

In vier sessies inspiratie en concrete ervaring opdoen voor de groei van jouw creatieve onderneming? Dat kan met het korte begeleidingstraject CreativeXchange 2.0! Hieronder sommen we kort de vier onderwerpen op die aan bod komen en die jou meer inspiratie en concrete ervaring moeten geven voor de opstart of groei van jouw merk of product. 

cxc2

Lean: Fail early to succeed sooner!

Het Lean-principe wil iedere vorm van verspilling in een onderneming vermijden, met name alle zaken die geen meerwaarde creëren voor de klant. Daarom is het belangrijk om op continue basis te experimenteren om te achterhalen waar de klant echt nood aan heeft. Op die manier kan je snel en gericht leren…of snel “falen” en pivoteren indien blijkt dat je aanbod niet afgestemd is op het gekozen klantensegment.

Het voordeel? Je verspilt geen tijd noch middelen aan producten waar niemand op staat te wachten. Of zoals de vooraanstaande designer en zakenman David Kelley het stelt: “Fail early to succeed sooner!”

Het dynamisch business plan en cashflowbeheer

Een klassiek businessplan is een dure manier om jouw onderneming te testen en vorm te geven, want het is louter gebaseerd op assumpties. Door het lean-principe toe te passen kun je van het business plan een dynamisch document maken waarmee je iedere dag jouw onderneming doelgericht stuurt.

Je krijgt tijdens deze sessie meer inzicht in de bouwstenen van het business- en financieel plan.  Ook krijg je zicht op je cashflowbeheer, want het beheer van je beschikbare geld is een essentieel onderdeel van bedrijfsvoering.

Bescherm je intellectuele eigendom

In deze sessie gaat het over de intellectuele eigendomsrechten. Schrik voor namaak of dat iemand anders met jouw creatieve ideeën gaat lopen? Hoe bescherm je je creaties? Vanaf wanneer wordt iets door het auteursrecht beschermd? Op die en heel wat andere vragen krijg je een antwoord van advocate Ellen Coninx.

Feedbackmoment met experts

Tijdens een bondige feedbacksessie krijg je de tijd om al jouw ondernemersvragen af te vuren tijdens 8 speeddates van 30 minuten met onze experts. Die zijn gespecialiseerd in een specifiek domein, waardoor zij voor praktisch iedere vraag een interessant antwoord hebben.

Bovendien is het een goede oefening om jouw verhaal op een duidelijke manier te brengen voor externen.  Aan de hand van hun input kun je je plannen bijstellen. Zie het als een eerste test met een nieuw, geïnspireerd publiek.

Wil jij jouw creatief merk of product optimaal lanceren of doen groeien? Schrijf je dan hier in voor dit begeleidingstraject.  Nog vragen? Joeri en Lucas helpen je graag verder: joeri.stoop@voka.be of lucas.bellens@voka.be