Skip to main content
  • Nieuws
  • Bernard Moyson, voorzitter-elect Alfaport Voka

Bernard Moyson, voorzitter-elect Alfaport Voka

  • 04/12/2018

moyson

Bernard Moyson, managing director van ACL Benelux & Frankrijk, is de nieuwe voorzitter-elect van Alfaport Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Daarmee volgt Alfaport Voka de traditie van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland om tijdig in de opvolging van haar voorzitter te voorzien. Deze aanstelling gebeurde op voordracht van Walter Van Mechelen, huidig voorzitter van Alfaport Voka. De officiële inauguratie van Bernard Moyson als voorzitter van Alfaport Voka zal plaatsvinden tijdens het Jaarevent van Alfaport Voka en Cepa in november 2019. 

Bernard Moyson is 57 en startte zijn carrière bij de CMB-groep in 1982. Daarna was hij van 1989 tot 2009 actief binnen de Herfurth-groep. Binnen deze groep was hij vanaf 1990 verantwoordelijk voor Atlantic Container Line (ACL). In 2009 werd dit een zelfstandig rederijkantoor en nam Bernard de rol van managing director van ACL Benelux & Frankrijk op zich. 

Bernard Moyson kan terugvallen op heel wat ervaring binnen de private havengemeenschap. Zo zetelt hij al meer dan 20 jaar in de raad van bestuur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging (ASV). Tussen 2012 en 2015 was hij ook voorzitter van deze sectororganisatie van scheepvaartagenten. Als toenmalig voorzitter van ASV ondersteunde hij in 2012 ook actief de integratie van Alfaport binnen Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland. Namens ASV zetelt Bernard Moyson momenteel ook als bestuurder in Brabo cvba en Port+ cvba. 

Walter Van Mechelen, voorzitter van Alfaport Voka : ‘Als voorzitter van Alfaport Voka vertegenwoordig je de private havengemeenschap in tal van formele overlegfora en tijdens contacten met het Havenbedrijf Antwerpen, politici en administraties. Je bouwt bruggen tussen de verschillende belangen, verenigingen en bedrijven. Het is belangrijk dat deze verantwoordelijkheid goed wordt voorbereid. Daarom volgen we voortaan ook de goede traditie van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen – Waasland om tijdig een voorzitter elect aan te stellen en zo de overgang vlot te laten verlopen. Ik ben blij met de aanstelling van Bernard als mijn opvolger. Bernard kent ‘de maritiem’ door en door en heeft stevige wortels in het gemeenschapsleven. Dit zijn twee essentiële voorwaarden voor een geslaagd voorzitterschap.‘ 

Bernard Moyson, voorzitter elect van Alfaport Voka : ‘Ik ben vereerd met deze opdracht en grijp ze met beide handen en met volle goesting. Je inzetten voor de private havengemeenschap geeft veel energie. Het vergt soms geduld en doorzettingsvermogen om partijen op één lijn te krijgen maar als het lukt, dan kun je echt dingen veranderen. Ik kan terugvallen op een breed netwerk binnen de Antwerpse haven en heb via de raad van bestuur van ASV en eerder als lid van de stuurgroep Alfaport Voka al voeling met de meeste thema’s die op de agenda staan. Ik dank Walter Van Mechelen voor het vertrouwen en zal samen met hem het volgende jaar veel contacten leggen en me inwerken. De voorbereiding van de parlementsverkiezingen in mei 2019 is daarbij een belangrijk aandachtspunt.
 

Contactpersoon

Stephan Vanfraechem

Directeur Alfaport Voka

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende