Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • BelOrta winnaar Voka Lokaal Mechelen
BelOrta
  • 04/06/2020

BelOrta winnaar Voka Lokaal Mechelen

Groenten- en fruitveiling BelOrta is het tweede bedrijf dat genomineerd is voor de Prijs Ondernemen 2020 van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Het bestuur van Voka Lokaal Mechelen heeft de Coöperatie uit Sint-Katelijne-Waver als winnaar uitgeroepen voor hun afdeling. “Dit is een prijs voor al onze ‘foodheroes’: het managementteam, onze 400 medewerkers én zeker ook de 1.050 lokale groenten- en fruittelers”, zegt Philippe Appeltans, CEO van BelOrta. 

Belorta2

De komende vier weken zal Voka – KvK Mechelen-Kempen negen awards uitreiken. Eén in elke Voka Lokaal-afdeling. De bestuurders van zo’n afdeling, die vaak zelf uit het bedrijfsleven komen, hebben de winnaar in hun regio gekozen. Voor Mechelen gaat de award naar BelOrta. De award werd overhandigd door Stefaan Van Thielen, bestuurslid van Voka Lokaal Mechelen. BelOrta is meteen ook genomineerd voor dé Prijs Ondernemen. Die maakt Voka op 17 september bekend. 

“Deze prijs verrast mij. Maar de erkenning doet enorm veel deugd. Ik spreek uit naam van het managementteam en onze 400 medewerkers. Maar ook in naam van de 1.050 groenten– en fruittelers. Het zijn allemaal foodheroes. Ze hebben deze prijs allemaal verdiend”, zegt Philippe Appeltans, CEO van BelOrta. “We zijn er al sinds 1905 en dat maakt van ons een duurzame onderneming. We verdelen intussen al meer dan 170 verschillende soorten groenten en fruit in meer dan 75 landen. Dat Voka onze efforts erkent, doet veel deugd.”

Het bestuur van Voka Lokaal Mechelen wil BelOrta expliciet bedanken omdat het tijdens de lockdown is blijven doorwerken om iedereen te voorzien van groenten en fruit. 

Bekijk hieronder de video

belorta

Tot kwart meer opdrachten
“We vinden het als Voka-Kamer heel belangrijk dat we de komende weken onze bedrijven in de kijker kunnen zetten. Zeker in deze periode”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Het geeft de winnaars ook exposure. In de voorgaande jaren hebben sommige bedrijven, na het winnen van de Prijs Ondernemen, tot een kwart meer opdrachten gekregen. Als we het ondernemerschap op deze manier een boost kunnen geven, doet dat extra veel deugd.”

Sinds 2 juni maakt Voka via de social media-kanalen en de eigen website elke dinsdag en donderdag een Voka Lokaal-winnaar bekend. En dat de hele maand juni lang. Vanaf 1 juli 2020 kan iedereen dan zijn stem uitbrengen op: https://www.voka.be/prijs-ondernemen
Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 17 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2020 wordt.

  Eventpartners 

JLR Leuven-Mechelen   kaneka   sd schrijnwerkerij   renbotec

Degroof Petercam

Structurele partners

Logo ING      SD Worx    Logo Mensura    Logo Proximus

Business partners

deloitte    kreator    powerplus

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenhartiging & woordvoerder

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl