Skip to main content
  • Nieuws
  • “Belangrijke rol weggelegd voor nieuwe gouverneur”

“Belangrijke rol weggelegd voor nieuwe gouverneur”

  • 17/07/2020

Voka – Kamer van Koophandel Limburg feliciteert Jos Lantmeeters met zijn benoeming als gouverneur van onze provincie. “Wij wensen de nieuwe gouverneur veel succes en steken alvast de hand uit voor een nauwe samenwerking met de volledige deputatie. Het provinciaal niveau is van groot belang voor Limburg, omdat wij geen grootstad hebben die de regio versterkt. De rol van onze gouverneur wordt dus steeds belangrijker. Hij moet een sterke tandem vormen met de deputatie voor een sterk Limburg”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

JJLL
"Het provinciaal niveau is van groot belang voor Limburg, omdat wij geen grootstad hebben die de regio versterkt."


Na Herman Reynders neemt nu dus Jos Lantmeeters het roer over als gouverneur van onze provincie. Voka – KvK Limburg ziet voor hem een belangrijke rol weggelegd. Eén van de tien Limburgse Voka-prioriteiten bij de verkiezingen van vorig jaar was het behoud van het provinciaal niveau.

“De nieuwe gouverneur en de deputatie moeten een sterke tandem vormen om de provincie te transformeren tot een bovenlokaal samenwerkingsorgaan dat de 42 Limburgse steden en gemeenten ondersteunt. Efficiëntie is meer dan ooit een noodzaak. In dat opzicht moet onze provincie ook expertise en administratieve ondersteuning uitbouwen om de lokale besturen te versterken”, zegt Johann Leten. 

“Samenwerking versterken”

Voka – KvK Limburg en de provincie werken vandaag al op heel wat vlakken samen. “Samen stimuleren en promoten we het ondernemerschap en werken we aan duurzame innovatie en internationalisatie bij onze ondernemingen. Ook voor talent en onderwijs bundelen we de krachten om de uitdagingen op onze arbeidsmarkt aan te pakken”, besluit Johann Leten. 
 

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie