Skip to main content
  • Nieuws
  • Bedrijven zijn prioriteit voor Proximus

Bedrijven zijn prioriteit voor Proximus

  • 19/12/2017

Voka – Kamer van Koophandel Limburg verwelkomde Dominique Leroy, CEO van Proximus, voor het laatste inspiratieontbijt van het jaar. Daarmee reikt het Limburgse ondernemers nieuwe inzichten aan. Leroy had het over de opportuniteiten en uitdagingen van Proximus en kondigde aan dat de uitbreiding van het glasvezelnetwerk in Limburg binnenkort van start gaat.

LEroy
Vlnr. Francis Wanten (voorzitter Voka – KvK Limburg), Dominique Leroy
(CEO Proximus), Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg).

“Mensen telefoneren nog amper via de vaste lijn, maar het is aan ons om te zorgen dat de klant Proximus blijft opzoeken”, illustreert Leroy één van de uitdagingen voor het telecombedrijf. Die voortdurende veranderingen en disrupties zijn geen evidentie voor de onderneming. “Budgetten evolueren in de loop van de jaren lineair, hoewel ze eigenlijk exponentieel zouden moeten groeien als je alle evoluties wil counteren”, zegt de CEO.

Glasvezelnetwerk in Limburg

Voorlopig bestaat er geen beter alternatief voor een glasvezelnetwerk. Daar zet Proximus dan ook volop op in. “We zullen het glasvezelnetwerk binnenkort ook in Limburg uitbreiden, te beginnen met Hasselt”, kondigde Leroy aan.

Zij opperde dat de Belgen over de beste breedbandinfrastructuur ter wereld beschikken. “In ons land heeft 81% toegang tot snel breedband internet, in Frankrijk is dat slechts 18%. De concurrentie zorgt er in ons land voor dat je moet blijven investeren in goede netwerken”, verklaart Leroy.

Bedrijven zijn prioriteit

Leroy benadrukt ook dat ondernemingen een prioriteit zijn voor Proximus. “Videoconferenties of cloudtoepassingen winnen steeds meer aan belang bij bedrijven. Hiervoor heb je een snelle internettoegang nodig. Maar we zetten ook in op ondernemingen door nieuwe diensten te ontwikkelen zoals ons sms-systeem.”

De richting die Proximus uit moet is er volgens haar eentje van open innovatie. “Denk maar aan het integreren van Microsoft- of Google-toepassingen in onze infrastructuur. We zijn bijvoorbeeld de enige die Skype voor bedrijven kan integreren in bestaande systemen. Wat de blockchain-technologie betreft, kijken we volop naar de mogelijkheden. We hebben momenteel twee grote projecten lopen, waaronder eentje met imec.”

Het volgende inspiratieontbijt vindt plaats op dinsdag 13 maart in het Huis van de Limburgse Ondernemer. Spreker van dienst is Peter Vyncke, CEO van wereldspeler en familiebedrijf Vyncke.

In beeld