Skip to main content
Map

#bedrijftegencorona: Flow Pilots

  • 02/04/2020

ICT Woman of the Year steunt inzamelactie laptops

Tienduizend laptops verzamelen tegen het einde van de paasvakantie, zodat ook kwetsbare jongeren de mogelijkheid krijgen om bij te blijven met hun schoolwerk. Dat is het opzet van de actie Digital for Youth, die Dewi Van De Vyver van het Antwerpse Flow Pilots als ICT Woman of the Year ook volmondig steunt.

 

Sinds de scholen op vrijdag 13 maart omwille van de uitbraak van het coronavirus tijdelijk zijn dichtgegaan, krijgen leerlingen vooral via digitale weg opdrachten van hun leerkrachten door. Jammer genoeg hebben lang niet alle kinderen thuis een computer om dat schoolwerk ook te kunnen maken. Met de actie Digital for Youth willen domeinnaambeheerder DNS Belgium en de organisatie Close The Gap gebruikte maar nog geschikte laptops van bedrijven ter beschikking stellen aan kwetsbare jongeren, zodat ze geen schoolse achterstand oplopen. Voor Close The Gap ligt dat doel in het verlengde van zijn normale activiteiten, waarbij het met geschonken ICT-materiaal de digitale kloof in vooral Afrika wil wegwerken.

‘De laptops worden op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik. De data wordt verwijderd, eventuele herstellingen uitgevoerd en de basissoftware wordt geïnstalleerd’, legt managing director Philip Du Bois van DNS Belgium uit. Intussen heeft Digital for Youth al een 1.000-tal laptops klaar staan, maar de initiatiefnemers hopen via extra partners meer laptops te kunnen verzamelen, te refurbishen en via de Koning Boudewijnstichting uit te leveren.

 

'We moeten nu meer dan ooit de digitale kloof, die nu nog groter dreigt te worden, snel proberen te kortsluiten voor onze schoolgaande jongeren die thuis geen pc hebben. Zij maken onze toekomst uit.’

Dewi Van De Vyver

Overtuigde meter

Als ICT Woman of the Year is Dewi Van De Vyver meter van dit project. ‘Ik kan niet anders dan dit initiatief steunen. Vanuit Flow Pilots hebben we momenteel geen gebruikte laptops die we ter beschikking kunnen stellen. Wel zetten we aan de hand van onder andere brieven volop ons netwerk in om dit te laten slagen. We moeten nu meer dan ooit de digitale kloof, die nu nog groter dreigt te worden, snel proberen te kortsluiten voor onze schoolgaande jongeren die thuis geen pc hebben. Zij maken onze toekomst uit’, benadrukt ze het belang van de actie. Tegen het einde van de paasvakantie zou die op 10.000 ingezamelde laptops willen afklokken. Om de oproep alvast extra slagkracht en schaalgrootte te kunnen geven, zijn de initiatiefnemers in gesprek met privé-partners en de verschillende gewestelijke overheden in ons land.

Bedrijven die nog werkende en relatief recente laptops willen wegschenken, kunnen zich aanmelden via donations@close-the-gap.org. Vanaf 30 werkende laptops kunnen ze worden opgehaald en klaargemaakt voor hergebruik.

www.digitalforyouth.be

 

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan