Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • #bedrijftegencorona: Etex-Microtherm

#bedrijftegencorona: Etex-Microtherm

  • 30/03/2020

Etex-Microtherm snijdt stof voor Van de Velde-mondmaskers

Dankzij de Oost-Vlaamse lingeriefabrikant Van de Velde beschikt het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) in Aalst over voldoende mondmaskers en daarin heeft ook Microtherm een hand. Met haar waterjet snijdt deze Sint-Niklase producent van brandbescherming en hoogwaardige isolatie de aangevoerde stoffen hiervoor op gepaste maat, zodat het stikwerk bij Van de Velde sneller kan verlopen.

Na een dringende vraag van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) in Aalst zet Van de Velde sinds woensdag 18 maart een aantal stiksters van zijn atelier in Schellebelle in om type 2-mondmaskers te fabriceren. De lingeriefabrikant levert zo al bijna twee weken dagelijks een duizendtal mondmaskers  aan het Aalsterse ziekenhuis, dat op zijn beurt de verdeling onder de naburige ziekenhuizen coördineert.

In deze bijzondere productielijn die door de coronacrisis is ontstaan, vormt ook Microtherm een belangrijke schakel. Dit Sint-Niklase bedrijf maakt deel uit van de Etex-groep. ‘De mondmaskers worden gemaakt van materiaal dat het Aalsters ziekenhuis zelf aanlevert. Om het stikwerk zo vlot mogelijk te kunnen laten verlopen, versnijden we die stof in kleinere stukken. Daarvoor gebruiken we onze waterjet, die we inzetten voor het snijden van isolatiemateriaal. De versneden stof gaat dan naar Van de Velde waar de stiksters er mondmaskers van maken’, legt sitemanager Filip Waem van Microtherm uit.

De mondmaskers worden gemaakt van materiaal dat het Aalsters ziekenhuis zelf aanlevert. Om het stikwerk zo vlot mogelijk te kunnen laten verlopen, versnijden we die stof in kleinere stukken. Daarvoor gebruiken we onze waterjet, die we inzetten voor het snijden van isolatiemateriaal. De versneden stof gaat dan naar Van de Velde waar de stiksters er mondmaskers van maken.

Sitemanager Filip Waem

Grotere volumes halen

De bijdrage van dit Sint-Niklase bedrijf zorgt ervoor dat de stiksters bij Van de Velde van meet af aan over stof op het juiste formaat kunnen beschikken. Hierdoor gaat er in het productieproces nauwelijks tijd verloren en kunnen er dus grotere volumes worden gehaald. Voor de coördinatie van het initiatief en de logistiek springen respectievelijk AT Kearny en Jetcar beide bedrijven bij. ‘Afhankelijk van de hoeveelheid aangeleverde stof hebben we voor het snijwerk een tot enkele uurtjes nodig. Eenmaal de waterjet is ingesteld, schiet dat snel op’, klinkt het nog.

Zowel Van de Velde als Microtherm willen blijven inzetten op de productie van mondmaskers zolang de behoefte ernaar bestaat. ‘Connect & care is een van de basiswaarden van onze groep. Onze mensen zijn dan ook bijzonder enthousiast over dit Stitching for Life-initiatief’, besluit Steven Heytens, hoofd van Etex Industry. ‘De zorgsector kan alle steun gebruiken, dus dragen wij graag ons steentje bij. Ik wil al onze medewerkers en de verschillende partners die net als Etex kosteloos hun medewerking hieraan verlenen, bijzonder bedanken voor hun inzet en creativiteit.’

www.etexgroup.com

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering