Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • #bedrijftegencorona: Brouwerij Verhofstede

#bedrijftegencorona: Brouwerij Verhofstede

  • 26/03/2020

‘Simpelweg de maatschappij bijstaan waar het kan’

In volle coronacrisis blijft Brouwerij Verhofstede uit Nieuwkerken-Waas volop stoken, maar dan wel ten behoeve van de maatschappij. Want om in te spelen op de vraag van uiteenlopende zorginstellingen naar handgels en ontsmettingsalcohol, levert ze alcohol aan apothekers en ziekenhuizen in het Waasland.

 

‘Toen een eerste zorginstelling met die vraag bij ons aanklopte, hebben we onmiddellijk contact gezocht met de Algemene Administratie der Douane en Accijnzen met de vraag of we onze bestaande vergunningen hiervoor mochten uitbreiden. Omdat ze de noodzaak ervan inzag, mochten we meteen aan de slag gaan’, vertelt Bart Meelens.

Hij is een van de zes drijvende krachten achter Brouwerij Verhofstede, die samen drie generaties van de familie Verhofstede overspannen. In dit familiebedrijf ligt de focus in normale omstandigheden op het maken en verkopen van ambachtelijke likeuren, jenevers, kruidendranken en gins. Maar aangezien de vraag hiernaar nu beperkt is, heeft het de ruimte om alcohol te stoken voor gebruik in de medische sector.

 

‘Toen een eerste zorginstelling met die vraag bij ons aanklopte, hebben we onmiddellijk contact gezocht met de Algemene Administratie der Douane en Accijnzen met de vraag of we onze bestaande vergunningen hiervoor mochten uitbreiden.'

Bart Meelens

‘Door de verplichte sluitingen in de horeca is onze verkoop sterk teruggevallen. Bestellingen die nog binnenlopen, laten we onder andere leveren via onze neven van Marsjandies. Zij zijn vorig jaar gestart met een cocktailtruck. Aangezien hun evenementen zijn uitgesteld, kunnen we hen onze leveringen laten uitvoeren’, klinkt het.

Met apothekers en ziekenhuizen uit de regio Waasland heeft Brouwerij Verhofstede plots ook heel andere afnemers. ‘Als familiebedrijf houden we weleens events, waarvan dokters en verplegend personeel ons vermoedelijk hebben onthouden. Zo hebben verschillende zorginstellingen de weg naar ons gevonden. De apothekers beslissen zelf of ze onze leveringen gebruiken voor de productie van handgels of als ontsmettingsalcohol om er oppervlaktes mee te reinigen. Als bedrijf willen we simpelweg de maatschappij bijstaan waar het kan’, benadrukt Bart Meelens nog.

www.brouwerij-verhofstede.be

www.wijnen-verhofstede.be

AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende